Lebukott lopás közben a 12 éves lány, ezért megharapta a biztonsági őrt

Forrás: Shutterstock -
fiatalkorú biztonsági őr rablás Budapest lopás harapás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 12 éves lány két társával együtt próbált lopni egy XI. kerületi plázában. Miután lebukott, menekülés közben beleharapott a biztonsági őr vállába. 

A vádirat szerint egy 12 éves lány két 15 éves társával együtt még 2019. október 13-án ment be egy XI. kerületi plázában lévő ruhaboltba azzal a céllal, hogy ruhákat lopjanak.

A legfiatalabb lány bement a próbafülkébe, ahol az egyik társa ruhákat adott be neki. A vádlott 10 ezer forint értékben próbált lopni úgy, hogy leszakította az áruvédelmi eszközt, a ruhákat pedig saját ruhája alá rejtette. Harmadik társuk pedig a biztonsági őröket figyelte a lelepleződés elkerülése érdekében.

Miután végeztek, a lányok megpróbálták elhagyni az üzletet, ám a biztonsági szolgálat tagjai felfigyeltek rájuk. A biztonsági őr megállította a fiatalokat a bejáratnál, majd megkérte őket, hogy ellenőrzés céljából kövessék őt az irodába. A 12 éves lány pár lépés után sarkon fordult, és megpróbált elmenekülni, de a biztonsági őr utána futott, és elállta az újtát. A fiatal a menekülés érdekében beleharapott az őr vállába, majd addig harapta, amíg a sértett el nem engedte őt.

Vádat emeltek a 12 éves lánnyal szemben rablás bűntettének kísérlete miatt (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A kirendelt szakértők megállapították, hogy a fiatal beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel - írja a Blikk.

A Budapest I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a 12 éves lánnyal szemben rablás bűntettének kísérlete miatt, és indítványozta a javítóintézeti nevelést. Két idősebb társát bűnsegédlettel és erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolják. Velük szemben próbára bocsátás az indítvány, pártfogói felügyelettel.

A 12 éves lány büntetésének célja, hogy a fiatal a helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon. A javítóintézeti nevelés akkor szabható ki, ha a fiatalkorú érdekében intézeti elhelyezés szükséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.