14 év a prostituáltak átlagéletkora: közel 2000 nő dolgozik a világ legnagyobb bordélyházában

emberkereskedelem szexkereskedelem magazin Daulatdia prostitució örömlány bordélyház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bangladesben, Daulatdia falujában található a világ legnagyobb bordélyháza, amely tulajdonképpen már egy falu. Közel 2000 nő és fiatal lány dolgozik itt és nagyjából napi 3000 embert szolgálnak ki.

Banglades azon kevés muszlim országok egyike, ahol a szexmunka törvényes, amennyiben a bordélyházak megfelelő engedéllyel rendelkeznek. Bár az iszlám tiltja a házasságon kívüli szexet és ezáltal a szexmunkát is, ettől függetlenül, ha egy nő igazolja, hogy elmúlt 18 éves és kijelenti, hogy szabadon és önként vállalja a prostitúciót, akkor a regisztrációt követően már kezdhet is dolgozni. A regisztrációs folyamatot a rendőrség felügyeli, mely híres a korrupcióról.

Az ország legnagyobb „bordélyháza" Daulatdia, mely a Padma folyó partján, a Gangesz bangladesi részén fekszik, ahol a kompok teherautókat, buszokat és embereket szállítanak. A komp előtt teherautók sorakoznak két-három napig, hogy átkeljenek a folyón, és közben igénybe veszik a bordélyház szolgáltatásait is. Az egész település olyan, mint egy átlagos falu, poros utcákkal, üzletekkel, legelő kecskékkel és sok-sok prostituálttal. Ezek a sikátorok 2300 egyszintes szobát rejtenek, hullámlemez mennyezetekkel és szövetfalakkal. Késő reggel van az üzleti csúcsidő, kerékpáros riksák tömkelege várja, hogy visszavigyék a kielégült férfiakat a rakpartra.

Banglades legnagyobb „bordélyháza" Daulatdia Forrás: AFP/Munir Uz Zaman

Sokan nem önként kerülnek ide, hanem szexkereskedők által. Elrabolják őket, majd kifizetik a rendőrségnek a regisztrációs eljárás díját, de az is előfordul, hogy a saját családjuk adja el őket. Egy humanitárius szervezet kutatása kapcsán a legtöbben azért is kerülnek ide, mert nincs más alternatívájuk. A szegénység, a családon belüli erőszak miatt ide menekülnek, hogy sorsuk jobbra forduljon.

Daulatdiában a prostituáltak átlagos életkora 14 év Forrás: AFP/Munir Uz Zaman

Minél fiatalabb a lány, annál több kenőpénzt kell fizetni. A bangladesi szexkereskedők kihasználják a rohingya menekültek helyzetét is; ezrével rabolják el a kiszolgáltatott gyermekeket és nőket, majd prostitúcióra kényszerítik őket. A bordélyfaluban gyakoriak a nemi úton terjedő fertőzések és a nem kívánt terhességek, mivel a védekezés nélküli szex sokkal jobban fizet. A legtöbb nő, ha teherbe esik, kénytelen tovább dolgozni, mivel az ügyfelek szívesen létesítenek szexuális kapcsolatot terhes nővel és hajlandóak többet is fizetni érte. Biztonságos abortuszra nem igazán van lehetőség, így a legtöbb nő a helytelenül elvégzett abortuszok szövődményei miatt hal meg.

A bordélyfaluban gyakoriak a nemi úton terjedő fertőzések és a nem kívánt terhességek Forrás: AFP/Munir Uz Zaman

Ha valaki ide bekerül, akkor a legtöbbször nincs menekvés. A lányok egyszerűen felszerelt kunyhókban élnek, sötét, kanyargó sikátorokban, a levegő általában párás a rekkenő hőségben. Nem hívhatják fel a szeretteiket, senki sem menti meg őket. A társadalom elítéli őket, még tisztességes temetésük sem lehet, csontjaik névtelen sírokban nyugszanak egy szeméttel fedett sziklás mezőn. Így, ha sikerül is kivásárolniuk magukat egy idő után, a bordélyfaluban maradnak és független prostituáltként dolgoznak tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.