Szabadult a gyorséttermi lövöldöző, S. Ábel: míg bent volt, befejezte az egyetemet

Forrás: Shutterstock -
lövöldözés gyorsétterem S. Ábel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
S. Ábel évekkel ezelőtt egy XI. kerületi gyorsétteremben adott le lövéseket, erről híresült el, de nem ez az egyetlen bűncselekmény, amit elkövetett. A férfi most szabadult a börtönből: míg bent volt, elvégezte az egyetemet.

S. Ábel gyorséttermi lövöldözőként híresült el, hiszen egy XI. kerületi étteremben adott le lövéseket, ám előtte már 2010-ben feltöltött az internetre egy videót egy általa írt versről. Ebben arra utalt, hogy a külföldi iskolai lövöldözések mintájára 22 emberrel végezne.

Lekerült a bilincs a gyorséttermi lövöldözőről - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

2017-ben emberölés előkészülete miatt két és fél év börtönre ítélték, de addigra már egy másik cselekmény, a gyorséttermi lövöldözés miatt is ítéletet hoztak ellene:

2015-ben fegyverrel való visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt négy és fél évre ítélték.

A büntetés kétharmadát előzetesben és házi őrizetben töltötte, ezért 2017-ben szabadult ugyan, de hamarosan újabb összetűzésbe került a törvénnyel.

2018-ban két év felfüggesztettet kapott, mert kétszer is hamisított átutalási megbízást adott le bankokban. Később azzal vádolták, hogy robbanóanyag előállításával kísérletezett, emiatt kellett felelnie. Jelenleg ebben az ügyben zajlanak a tárgyalásai, de a továbbiakban nem a börtönben várja a helyzete alakulását, azért kellett kiengedni, mert három évet töltött letartóztatásban anélkül, hogy legfrissebb ügyében ítélet született volna.

Nem kaptam számítógép-használati engedélyt, ezért a szakdolgozatomat kézírással készítettem el, amit hazaküldtem, a szüleim pedig begépelve továbbítottak.

Blikknek

"A börtönben nem jutottam hozzá minden szükséges vizsgálathoz, ezeket kell most pótolnom. Szem- és más, így például neurológiai vizsgálatok várnak rám. Nem vagyok tökéletes egészségi állapotban, de lelkileg erősnek érzem magam. Isten segít rajtam, ebben hiszek" - tette hozzá a bűnügyi felügyeletben lévő férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.