A 26 éves férfi egy XI. kerületi gyorsétteremnél lövöldözött tavaly augusztusban, lőfegyverrel való visszaélés a vád ellene – írja az Origo.hu. Korábban az ELTE-n akart megölni 22 embert.

A közlemény szerint S. Ábel 2013. augusztus 15-én 22 óra 40 perc körül megjelent a Móricz Zsigmond körtéren lévő gyorsétterem előtt, ahol egy engedély nélkül tartott lőfegyverrel egyszer a levegőbe lőtt, majd bement a gyorsétterembe, ahol kétszer a plafonba lőtt.  

Forrás: MTI/Földi Imre

Ezután elmenekült a helyszínről, de a lőszert is tartalmazó hátizsákját ott hagyta. Az elkövető most előzetes letartóztatásban van, az ügyészség kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kiszabását kéri a bíróságtól.

S. Ábelt először 2010 februárjában fogták el, azzal gyanúsították, hogy 22 diáktársa megölésére készült az ELTE jogi karán. 2013 májusában a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte, de a jogerős ítéletet szabadlábon várta. Akkor tartóztatták le megint, amikor augusztusban lövöldözni kezdett egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben.