Vádat emeltek a lövöldöző S. Ábel ellen

Forrás: MTI/Földi Imre -
lövöldözés ELTE vádemelés gyorsétterem S. Ábel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 26 éves férfi egy XI. kerületi gyorsétteremnél lövöldözött tavaly augusztusban, lőfegyverrel való visszaélés a vád ellene – írja az Origo.hu. Korábban az ELTE-n akart megölni 22 embert.

A közlemény szerint S. Ábel 2013. augusztus 15-én 22 óra 40 perc körül megjelent a Móricz Zsigmond körtéren lévő gyorsétterem előtt, ahol egy engedély nélkül tartott lőfegyverrel egyszer a levegőbe lőtt, majd bement a gyorsétterembe, ahol kétszer a plafonba lőtt.

Forrás: MTI/Földi Imre

Ezután elmenekült a helyszínről, de a lőszert is tartalmazó hátizsákját ott hagyta. Az elkövető most előzetes letartóztatásban van, az ügyészség kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kiszabását kéri a bíróságtól.

S. Ábelt először 2010 februárjában fogták el, azzal gyanúsították, hogy 22 diáktársa megölésére készült az ELTE jogi karán. 2013 májusában a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte, de a jogerős ítéletet szabadlábon várta. Akkor tartóztatták le megint, amikor augusztusban lövöldözni kezdett egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.