Családtámogatási kalkulátort indított a kormány: segít eligazodni abban, hogy kinek mi jár

támogatás Novák Katalin családtámogatás család MTI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családtámogatások "dzsungelében" az eligazodást segítő webes családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán videónyilatkozatban a Facebook-on.

A kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra - közölte Novák Katalin. A politikus felidézte, hogy a kormányzat az elmúlt évtizedben számos, a családokat segítő intézkedést fogadott el.

"A többi között, ilyen a babaváró támogatás, a CSOK, a hitelelengedés, vagy az otthonfelújítási támogatás" - sorolta. "Mivel mára nehéz eligazodni a sokféle támogatás között, ezért döntöttek úgy, hogy elindítják a családtámogatási kalkulátort" - tette hozzá.

"A webes felületen" - folytatta - "néhány, az alapvető életkörülményekre vonatkozó adatot kell megadni. Például, hogy házasságban élnek-e, van-e gyermekük, ha van, akkor mennyi idős, illetve ha több van, ők mennyi idősek. A kalkulátor pedig ezek alapján megadja a segítséget a családtámogatások igényléséhez".

Forrás: shutterstock

Hozzáfűzte: abban bízik, hogy a családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere.

"A támogatásokat igénybe is tudják venni, és ennek köszönhetően még jobb körülmények között tudják nevelni gyermekeiket, vagy várni a megszülető kisbabát" - fogalmazott a videonyilatkozatban Novák Katalin.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a kalkulátor a https://uj.csalad.hu/kalkulator/ webcímen érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.