Gyászol Novák Katalin: szomorú bejegyzéssel jelentkezett a miniszter

gyász Novák Katalin miniszter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közösségi oldán tudatta a szomorú hírt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, miszerint elvesztett egy számára nagyon fontos személyt.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter egykori tanárát, Kovács Bélát gyászolja, aki 103 éves korában hunyt el.

"A napokban végleg elbúcsúzott tőlünk Béla bácsi, nagy-nagybácsim, akinek többek között franciatudásomat köszönhetem. 104 éves lett volna áprilisban, ő volt Magyarországon a franciatanárok doyenje, magas rangú francia állami kitüntetések birtokosa. Tanítványai sosem fogják elfelejteni szerető szigorát, páratlan műveltségét, tagadhatatlan pedagógus egyéniségét. Nyugodj békében, Béla bácsi" - írta egy közös fotóhoz Novák Katalin.

A nagy tiszteletnek örvendő pedagógus rengeteget tett a francia nyelv- és kultúra megismertetéséért és a magyar-francia kapcsolatok ápolásáért. A francia nyelv és kultúra fejlesztésében betöltött szerepét a francia állam két alkalommal ismerte el kitüntetéssel - írja Kovács Béláról a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.