Elfajult a vita: féltékenységből szúrta hasba osztálytársát egy 14 éves diák Tatabányán

hasba szúrta iskola késelés diák megszúrta Tatabánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2020 decemberében a tatabányai iskolában tanuló Rajmund az egyik tanterem előtt hasba szúrta diáktársát. A fiú féltékenységből szúrt, életveszélyes testi sértés miatt emeltek vádat ellene.

A tatabányai Bolyai János Általános Iskolában tanuló Rajmund ugyanabba a lányba volt szerelmes, mint az osztálytársa, ami miatt feszült volt a viszony köztük. Ez odáig fajult, hogy egy két évvel ezelőtti decemberi napon a fiú félrehívta az osztálytársát, és egy késsel megszúrta.

Az eset a tanterem előtt történt, ahol odalépett hozzá, és anélkül, hogy bármit mondott volna, előkapott egy hét és félcentis kést, mellyel szemből egyszer hasba szúrta diáktársát, majd eldobta a kést.

-ordította a támadás után a megszúrt gyerek. A tanárok rögtön odaszaladtak, hogy segítsenek rajta, és mentőt hívtak.

A fiút súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ahol megoperálták. Mint kiderült, Rajmund magatartásával korábban is volt probléma. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség munkatársai a gyerekkel szemben életveszélyes testi sértés miatt emeltek vádat, és próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabását javasolták pártfogó felügyeletének elrendelésével. Emellett azt is javasolták, hogy a kamasz vegyen részt pszichológiai tanácsadáson - olvasható az ügyészség oldalán.

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.