2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Az iskolakezdés veszélyeire figyelmeztet a rendőrség: ezeket semmiképp se csinálják a szülők

Forrás: 123rf.com -
veszély fotó iskolakezdés veszélyei iskola iskolakezdés támadás hacker figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napokon belül elkezdődik az idei tanév, melyet legalább annyian várnak, mint amennyien nem vágynak még visszaülni a tanterembe. A kicsik azonban szerte a világon izgatottak, hiszen most először mennek óvodába vagy iskolába, a büszke szülők pedig szeretnének minden pillanatot megörökíteni.

A rendőrség azonban felhívja a szülők figyelmét az interneten leselkedő veszélyekre. Nyár végén és az ősz elején megszaporodnak az iskolakezdéssel kapcsolatos bejegyzések, főképp az elsős gyerekekről készült képek. Az óvatlan szülők nem is sejthetik, hogy egy ártalmatlannak tűnő, csak a boldog gyermeket ábrázoló kép mekkora "segítség" lehet a gyerekrablók vagy a hackerek számára.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

Ha csak a gyermek látható a fotón, nincs veszély, de ha a háttérben látható a házszám, az autó rendszámtáblája, esetleg az óvoda vagy az iskola neve, könnyen bajba sodorhatjuk a csemeténket. Az angolszász országokban divatos külön táblácskát készíteni a gyerekek első napja alkalmából, ezeken pedig nemcsak a kicsik neve látható, hanem az iskolájuk, az életkoruk, osztályfőnökük, sőt extrém esetben kedvenc életük, színük és hobbijuk is szerepelhet rajta.

Ezeket az információkat könnyen kihasználhatja bárki, így az amerikai rendőrség arra kéri a szülőket, körültekintően fotózzanak és posztoljanak a gyermekükről – írja az NBC Chicago.

Ezek az információk ne szerepeljenek a megosztott képeken:

  • Az iskola neve
  • A gyermek életkora
  • A tanár neve
  • A gyermek magassága, súlya
  • Túlságosan személyes információk (kedvenc dolgok, hobbik)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.