2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Megdöbbentő: II. Erzsébet egyik katonája azt állítja, hogy már a királynő halála előtt a temetésére készültek

Forrás: Getty Images/Chris Furlong/Chris Furlong -
halál II. Erzsébet brit királynő II. Erzsébet halála katona II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet egyik katonája nemrégiben arról beszélt, hogy a királynő halála előtti napokban már a temetésre készültek.

A néhai királynő egyik katonája elárulta, hogy készenlétbe állították azon a napon, amikor II. Erzsébet találkozott Liz Truss-szal. Mint ismeretes, a beiktatáson készült fotó az utolsó, ami a királynőről készült a halála előtt.

Szeptember 6-án Johnson Beharry levelet kapott a királyi tisztviselőktől, amelyben az uralkodó halála utáni teendőkről és a temetésről érdeklődtek, ám ő azt hitte, ez csak protokoll volt. Alig egy nappal később II. Erzsébet valóban elhunyt, az Egyesült Királyságban pedig kezdetét vette a nemzeti gyász, és életbe lépett a London Bridge hadművelet-írja a Mirror cikke alapján a Blikk.

Forrás: Getty Images/Chris Furlong/Chris Furlong

A katona, aki iraki bátorsága miatt elnyerte Nagy-Britannia legmagasabb és legrangosabb katonai kitüntetését, mindig is tudott a London Bridge hadműveletről, és korábban informálisan beleegyezett, hogy részt vegyen benne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.