Megszólalt az orvos II. Erzsébet haláláról: már lehetett látni a jeleit, hogy meg fog halni

Forrás: AFP/JONATHAN BRADY / POOL / -
halál II. Erzsébet brit királynő orvos tragédia II. Erzsébet halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő 96 éves korában, szeptember 8-án hunyt el.

Az egész világ gyászba borult, amikor kiderült, hogy elhunyt a kerek 70 éven keresztül uralkodó II. Erzsébet.

Dr. Deb Cohen-Jones, a nyugat-ausztráliai orvos úgy gondolja, a királynő utolsó találkozóján készült fotó már arról árulkodott, hogy Erzsébet valóban nincs jól, és hamarosan meg fog halni. Az orvosnak megyőződése, hogy leginkább a királynő kezei utaltak romló egészségi állapotára.

"A kézfején perifériás érbetegségre utaló jelek voltak. Ez egy vérkeringési rendellenesség, ami a szíven és az agyon kívüli vérerek szűkülését, elzáródását vagy görcsösségét okozza" - nyilatkozta az orvos a DailyMailnek. Hozzátette, hogy ez több szervi elégtelenség jele is lehet. A királynő kezén látható foltok arra utaltak, hogy a szív már nem képes hatékonyan pumpálni a vért.

Dr. Deb szerint a királynőnek komoly fájdalmai lehettek a halála előtti időszakban, azonban hatalmas lelkiereje miatt ebből semmit nem mutatott a nyilvánosságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.