2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Rejtély övezi a tragédiát: méterekre a menedéktől halt meg két magyar túrázó Spanyolországban

Forrás: Thinkstock -
Spanyolország tragédia Sierra Nevada túrázó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két, ötven év feletti magyar nő veszítette életét még decemberben a spanyolországi Sierra Nevada hegyláncon.

A túrázók rossz időjárási viszonyok között vágtak neki az útnak, heves szél és sűrű hó kísérte őket, azonban a szakértők azt állítják, hogy még ez sem elég ok a halálukra.

A szakavatott túravezető szerint ugyanis a tragédia helyszínéhez közel, alig száz méterre található egy parkoló, emellett a hegycsúcs felé tartó úton egy menedékház, visszafelé pedig rendészeti szálló és egyetemi hotel is áll, melyek erős fénye messzire ellátszik.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az 55 és 57 éves nők halálát kihűlés okozta, a rendőrségi jelentés szerint pedig a hirtelen lehűlt időben elveszítették a tájékozódási képességüket.

A tragédiát azonban rejtély övezi, mivel az áldozatok mellett egy üres nyugtatós dobozt találtak, a nők szervezetében pedig kimutatták a gyógyszer maradványait. A szakértő szerint azonban ekkora mennyiség nem okoz tragédiát – írja a Bors az El Mundo cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.