Ismét halottat találtak a hegyen, ahol nemrég két magyar nő veszett oda

halál hegyvidék Sierra Nevada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December közepén két nő holttestét találták meg a granadai Sierra Nevada hegyláncon a Hoya de la Mora nevű területen.

A korábbi hírek szerint az áldozatok 55 és 57 évesek voltak, mindketten magyarok. Valószínűleg túrázni indultak a hétvégén, a heves havazásra azonban nem voltak felkészülve. Fáradtak és zavartak lehettek, a kihűlés végezhetett velük.

A Bors értesülései szerint nemrég újabb halottat találtak a térségben; a fehérorosz férfi eltűnését ukrán barátnője jelentette be a rendőrségen. Az áldozat Monachil közelében, a településtől nem messze veszítette életét. Csak egy könnyű kabát volt rajta, ami ráadásul már az első pillanatokban átengedte a csapadékot, így a férfinak esélye sem volt, hogy elérje a parkolót, ahol már segítséget kérhetett volna.

Forrás: Shutterstock

A rejtélyes halálestek csak a hirtelen lecsapó hóviharral magyarázhatóak – derült ki a boncolások elvégzése után, melyek egyértelművé tették, hogy a három áldozattal a hideg és a jeges szél végzett. A szerencsétlenül járt magyarok szintén Sierra Nevada egyik autós parkolójának közelében, a hegyre vezető, síelőknek fenntartott betonút mellett fagytak halálra. Ez valószínűleg úgy történhetett meg, hogy a vihar jelentősen rontotta tájékozódási képességüket és már nem tudtak időben menedéket keresni.

A halálhegynek is nevezett lánc szinte minden évben szed áldozatokat annak ellenére, hogy a 2100 méterről induló túrák normál időben nem nevezhetőek megerőltetőnek. A veszély a hirtelen változó, rendkívül szeszélyes időjárásban rejlik, ami a vonulat egyik jellegzetessége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.