A tragédia ellenére újabb merülést hirdet a Titanic roncsaihoz az OceanGate honlapja

Forrás: AFP/Ho -
Titanic tragédia OceanGate merülés
A Titan közeli tragédiája ellenére már árulja a jegyeket az újabb expedícióra a szervező cég. Az is elképzelhető azonban, hogy csupán adminisztrációs hiba történt, magyarul, az OceanGate még nem frissítette weboldalát, és nincs szó újabb merülésről. 

A cég weboldala szerint a Titanic roncsaihoz a következő merülés jövő júniusban lesz, sőt, rögtön két merülési időpontot is hirdetnek arra az hónapra - írja a Blikk nyomán az Origo.

A Titanic roncsa az Atlanti-óceán fenekén, 3800 méter mélyen fekszik Forrás: AFP/Ho

Az elsőre meghökkentő információból azonban egyelőre nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis az idei, tragédiával végződött expedíció kapcsán a "jelenleg is zajlik" státuszmegjelölés szerepel a felületen. Ráadásul a jövő évi expedíció lehetséges szakértő résztvevői között olyan is szerepel, aki épp a mostani merülés során halt meg.

Valószínű arról lehet szó, hogy túrákat szervező cég egyelőre nem frissítette az oldalát.

Bár sokak szemében felelőtlen közellenséggé vált Stockton Rush, a Titan tulajdonosa, az OceanGate alapítója és egyben vezérigazgatója. A tudományos világ néma főhajtással búcsúztatja. A férfi pilótaként tartózkodott a fedélzeten a végzetes merülésnél. A Titannak mind az öt utasa meghalt, a fél világ gyászolja őket. Egykori egyeteme, a Princeton így búcsúzott volt diákjától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.