45 éves lett az ezredforduló szexbálványa – 10 érdekesség Josh Hartnettről

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Wiktor Szymanowicz -
Hollywood főszerep magazin Josh Hartnett születésnap
Skandináv származású, 16 évesen letartóztatták, visszautasította a két leghíresebb szuperhős szerepét is, és ő a világ egyik legszexibb vegetáriánusa. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő Josh Hartnett kapcsán.

Skandináv származású


Joshua Daniel Hartnett néven született 1978. július 21-én a Minnesota állambeli Saint Paul városában. Az édesapja félig német, félig ír származású, anyai ágon pedig svédek és norvégok az ősei.

Az édesanyja otthagyta a családjukat


A szülei válása után az édesanyja visszaköltözött San Franciscóba, és a családi többi tagja maradt Minnesotában. Így aztán Hartnettet és a testvéreit az édesapjuk (idővel a második feleségével közösen) nevelte fel.

45 éves lett Josh Hartnett Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Wiktor Szymanowicz

Egy videotéka határozta meg a sorsát


Sokáig festőművész szeretett volna lenni, de aztán diákmunka keretében egy videotékában dolgozott, és az ott látott filmek (főleg a Trainspotting, a 12 majom és a Közönséges bűnözők) hatására döntötte el, hogy színész szeretne lenni.

16 évesen letartóztatták


Egy fagyizó kirablásának kísérletéért őrizetbe vette a helyi rendőrség 16 éves korában. Valójában a barátaival csak egy rövidfilmet forgattak, és ennek előkészületeit értették félre a környékbeliek.

Ő volt az ezredforduló tinibálványa


Alig néhány év alatt jutott el kis reklámszerepektől odáig, hogy Hollywood következő nagy sztárjaként és a tinilányok új bálványaként emlegessék a 2000-es évek elején. Első filmszerepét a Halloween H20 – Húsz évvel később (1998) tinihorrorban játszotta, majd gyorsan jött a Faculty – Az invázium (1998), a Pearl Harbor – Égi háború (2001) és a 40 nap és 40 éjszaka (2001).

Visszautasította a két leghíresebb szuperhős szerepét is


Felkérték Superman és Batman eljátszására is, de mindkettőt visszadobta, mert akkoriban épp túl soknak bizonyult számára a hirtelen jött hírnév, és nem akarta magát hosszú távú szerződésekkel elkötelezni. Utólag már megbánta, hogy a Christopher Nolan-féle Batmant visszautasította.

Kilenc év után vette el három gyermeke anyját


Korábban szerelmi kapcsolat fűzte Scarlett Johanssonhoz is, 2012 óta pedig az angol színésznő, Tamsin Egerton a párja. Három gyerekük született, 2021-ben pedig ezt egy házasságkötéssel is megfejelték.

A növényi étrendre esküszik


Ő Hollywood egyik leghíresebb vegetáriánusa, sőt, 2003-ban az állatvédő szervezet PETA a világ legszexibb vegájának is megválasztotta.

Legjobban otthon ülve jazzt hallgatni szeret


Nem egy bulizós típus, a zenei ízlésében a jazz áll az első helyen, és megőrjíti a környezetét azzal, hogy utál programokat tervezni. Ő inkább megpróbál a lehető legtöbb időt otthon tölteni.

Épp most kerül a mozikba az új filmje


Idén láthattuk már őt Guy Ritchie legutóbbi filmjében (Fortune-hadművelet) és a kultsorozat Fekete tükör egyik epizódjának főszerepében is, a legfrissebb filmje pedig épp ezen a héten érkezik a mozikba. Az Oppenheimer sztárgárdájában kisebb szerep jut csak Hartnettnek, de a következő két filmjében (Fight or Flight, The Last Drew of Jack of Hearts) ismét főszereplő lesz, mindkettőben zsoldoskatonát alakít.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.