A legendás Dallas megalkotója távozott: soha nem hallott érdekességek a sorozatról

Larry Hagman Dallas sorozat magazin Jockey Ewing
A Dallast máig a nemzetközi televíziózás sarokköveként tartják számon, Magyarországon 1990. december 28. és 1997. október 24. között sugározták a 357 epizódot. Péntekenként egy ország ült le a televízió elé, hogy nyomon követhesse a Ewing család életét, ez volt az a sorozat, amiről mindenki beszélt, még az is, aki elvileg nem nézte.

84 korában, súlyos betegség következtében elhunyt David Jacobs, aki megalkotta a hatalmas sikerű Dallas szappanoperát. Az ő tiszteletére gyűjtöttünk össze pár olyan érdekességet a sorozatról, amiről a legtöbben talán még sosem hallottak.

Elhunyt David Jacobs, aki megalkotta a hatalmas sikerű Dallas szappanoperát Forrás:Layne Murdoch/WireImage for Warner Home Video

Eredetileg Houstonban játszódott volna a sorozat

Egy véletlennek köszönhető, hogy a sorozat címe végül Dallas lett. David Jacobs szerződést kötött a Lorimar Televízióval és 1977-ben írt nekik egy történetet a Ewing családról. A Lorimar ügyvezetőjének tetszett a történet, viszont a címet Houstonról Dallasra változtatta.

Pamela Ewing lett volna a fő karakter, de Jockey Ewing elvitte a show-t

Utólag már nehéz elhinni, de az volt az eredeti elképzelés, hogy Victoria Principal karaktere, Pamela Barnes lesz a Dallas főszereplője, aki hozzámegy Bobby Ewinghoz, és ezzel megkezdődik a két család közötti civakodás. Larry Hagman azonban annyira jól játszotta Jockey Ewing karakterét, hogy végül őt tették meg a sorozat sztárjává, pedig eredetileg nem is neki, hanem Robert Foxworth-nek ajánlották fel a szerepet. Végül Hagman volt az egyetlen színész, aki a sorozat mind a 357 részében szerepelt. Bár nagyon manipulatív volt, sok ellenséget szerzett és kétszer le is lőtték, Hagman szerint a karaktert sokan félreértették:

Larry Hagman annyira jól játszotta Jockey Ewing karakterét, hogy végül őt tették meg a sorozat sztárjává Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Lorimar Productions / Lorimar Telepictures / Lorimar Television/Lorimar Productions / Lorimar Te

Linda Gray-t kirúgták, de Larry Hagman megmentette a karrierjét

Linda Gray játszotta Samanthát, Jockey Ewing alkoholproblémákkal küzdő feleségét, akinek a sorozat közben felbontották a szerződését. Mindössze annyi bűne volt, hogy fizetésemelést kért, valamint lehetőséget arra, hogy pár epizódot ő rendezhessen, amit férfi kollégáinak már korábban engedélyeztek. Larry Hagman nem hagyta annyiban a dolgot, megfenyegette a stábot, hogy ha kirúgják az ő Samatháját, akkor ő is felmond, ezzel megmentette Linda Gray karrierjét.

Larry Hagman és Patrick Duffy nagyon sokat ittak a forgatásokon

Talán ezen senki nem lepődik meg, hisz Larry Hagman kezében mindig volt egy whiskey-s pohár. A két színész azonban nem csak a jelenetek forgatása közben, hanem a szünetekben is folyamatosan ittak.

Larry Hagman és Patrick Duffy kezében mindig volt egy whiskey-s pohár Forrás: Northfoto

Rekordot döntött a „Ki volt a tettes" című rész

A sorozat népszerűségének nagyon jót tett, amikor lelőtték a nagy arcú Jockey-t és egész Amerika azon izgult, hogy vajon ki sütötte el a fegyvert. A Ki volt a tettes? rész a mai napig az egyik legnézettebb televíziós sorozatepizód, kb. 83-90 millió amerikai és nagyjából 300 millió ember látta világszerte.

Rekordot döntött a „Ki volt a tettes" című rész Forrás: TNT

Volt a sorozatban pár baki...neked feltűnt?

A sorozat korai epizódjaiban Lucy Ewing-nak és Ray Krebbs-nek viszonya volt egymással, majd később kiderült, hogy Ray Lucy nagybátyja és innentől fogva kapcsolatuk feledésbe merült. A sorozat másik érdekessége, hogy Jockey Ewing édesanyját alakító színésznő, Barbara Bel Geddes mindössze 9 évvel volt idősebb Larry Hagmannél, de olyan jól játszotta a szerepét, hogy ez senkinek nem tűnt fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.