2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Kihallgatták Tupac feltételezett gyilkosát: közel 30 év után zárulhat le az ügy

Forrás: Zuma/ Northfoto/Central European Rights/ Northfoto/Nancy Kaszerman -
Tupac Shakur lövöldözés Davis meggyilkolás tárgyalás
A Los Angeles-i gengszter a csütörtök reggeli tárgyaláson ártatlannak vallotta magát Tupac Shakur meggyilkolásában.

Közel 30 évvel azután, hogy Tupac meghalt, letartóztattak egy férfit, akinek köze lehetett a gyilkossághoz. Ugyan Duane "Keffe D" Davis állítólag többször is dicsekedett azzal, hogy köze volt az ikonikus rapper megöléséhez, de a csütörtöki meghallgatásán ártatlannak vallotta magát. A terembe külön, bilincsben és lábbilincsben vezették be a férfit, aki a biztonsága érdekében védőőrizetben van.

Megoldódhat Tupac meggyilkolásának ügye Forrás: Zuma/ Northfoto/Central European Rights/ Northfoto/Nancy Kaszerman

A gyilkossági tárgyalás 2024-ben zajlik majd, és heteket vesz majd igénybe, de halálbüntetést nem fognak kiszabni. Ha elítélik a Comptonban nevelkedett drogdílert, 30 év börtönt kaphat.

A 25 éves Tupacet 1996 szeptemberében lőtték le egy autós lövöldözésben a Las Vegas Strip közelében.

Közel 30 éven át senkit sem tartóztattak le a bűncselekmény miatt, mivel a rivális banda tagjai, valamint más kulcstanúk nem voltak hajlandók beszélni.

Ez azonban megváltozott, amikor Davis többször is beszélt interjúkban és egy visszaemlékezésben a Tupac meggyilkolásában játszott szerepéről. Emlékiratában, a Compton Street Legendben, Davis arról írt, hogyan segített fegyvert szerezni Tupac meggyilkolásához - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.