Vádat emeltek Tupac feltételezett gyilkosa ellen: a hiphop-sztárt közel 30 éve ölték meg

Tupac Shakur gyilkosság Las Vegas vád hiphop sztár
Az 1996-ban gyilkosság áldozatává vált Tupac Shakur lakását még a nyár közepén újra átkutatta a rendőrség. A hip-hop sztárt közel 30 éve lőtték le, azóta nyomoztak az ügyben, most pedig vádat emeltek Las Vegasban Duane "Keffe D" Davis ellen. 

A férfit a The Guardian információi szerint pénteken Las Vegas külvárosában, Hendersonban tartóztatták le, majd őrizetbe vették, azóta vádat is emletek ellene emberölés miatt. A Wall Street Journal arról ír, hogy a hatóságok szerint a most 60 éves egykori drogdíler volt az aki kitalálta és végre is hajtotta a gyilkosságot.

Tupac Shakur Fotó / Getty Images

Úgy tudni, a feltételezett gyilkos egy évekkel ezelőtti interjúban hívta fel magára a figyelmet, amikor is elmondta, hogy egy autóban ült azzal, aki végzett Tupac Shakurral. Később azt állította, ő az egyetlen élő szemtanúja a hiphop-sztár meggyilkolásának.

Tupac Shakur rendkívül népszerű volt, albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el. A 25 éves rappert egy elhaladó Cadillackből lőtték le. Az énekes egy hét után halt bele sérüléseibe.

Egy időben szinte havonta kerültek elő "bizonyítékok" arról, hogy Tupac él, de valójában arról volt szó, hogy a rajongók nem tudtak beletörődni kedvencünk halálába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.