varázslatos alkotások keramikus Fű Borbála
Különleges módszerekkel egyedi kerámiákat készít Fű Borbála. Alkotásai között nincs két egyforma darab: de munkáinak éppen ez adja a varázsát is.

Fű Borbála keramikus autonóm művész, aki szereti a közös projekteket is, így gyakran dolgozik együtt séfekkel, egyedi megrendelőkkel. Került már ki keze alól folyami kavics ihlette tányérkollekció és porcelánhulladékból készült váza is. Játszik a színekkel, a matt és fényes felületekkel. Mivel különböző színű és struktúrájú agyagokat rétegez, színes csíkok alakulnak ki a felületen, ami csak még izgalmasabbá teszi a munkáit.

Fű Borbála keramikus éttermi felkérésre is dolgozik. 
Fotó: Fű Borbála


A keramikusnő párjával, Zubor Lóránddal vezet közös stúdiót, ahol éttermi felkérésre dolgoznak. 

Ez rendkívül inspiráló feladat, főként akkor, ha a séf maga is beszáll a tervezésbe. Érdekes tapasztalatokkal gazdagodunk egy-egy ilyen felkérésnek köszönhetően. Sokat tanulunk abból, ahogyan ők tekintenek a kerámiára, az ételekre és a kettő kapcsolatára 

- nyilatkozta a Lakáskultúrának Borbála.  - tette hozzá. 

Szeretem szép tárgyakkal körülvenni magam, főleg, ha hasznosak is. Meggyőződésem, hogy egészen más érzés egy kézműves kerámiatányérról vagy -csészéből enni, inni. Ráadásul az agyag nagyon sokféle termék előállítására alkalmas, mi pedig egyfajta missziónak tekintjük, hogy széles körben népszerűsítsük kerámiát. Készletet csak az vegyen tőlünk, akit nem zavar, ha minden elem egy kicsit más 

- tette hozzá. 

Egyedi alkotások kerülnek ki a keze alól. 
Fotó: Fű Borbála

 

 

 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.