Jobb ember lett, aki olvasta a Harry Pottert

melegek tolerancia menekültek társadalom könyv Harry Potter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pszichológiai folyóirat azt állítása szerint általában jobb emberként éli életét, aki olvasta a Harry Pottert, legalábbis sokkal toleránsabb a társadalmi csoportokkal szemben, mint a bevándorlók, a melegek vagy a menekültek.

A Journal of Applied Psychology szaklap kutatásának célcsoportja a fiatalabb korosztály volt. Az eredmények szerint azok, akik képesek voltak azonosulni Harry Potter karakterével, kevésbé előítéletesekké váltak. Van igazság ebben, főleg ha belegondolunk abba, mennyire allegórikus a soorzat. Elég, ha csak a rasszizmus allegória jut eszünkbe. Ott vannak a sárvérűek, akik mugli családból származnak, mégis képesek varázsolni. Őket azonban az aranyvérű családok megvetik, a sárvérű szót sértésként is gyakran használják. A sort hosszan lehetne folytatni, minden esetre lehet, hogy érdemes lenne a megfelelő korú csemete kezébe nyomni a könyvet.

Forrás: AFP

Gazdagság varázsütésre

"Különös érzés lehet hirtelen hatalmas vagyonra szert tenni. Puff, csak úgy varázsütésre jön a mesés gazdagság! Mit csinálnék először?" - teszi fel a kérdést Takács Nóra, a Life.hu sztárszerzője, aki korábban J. K. Rowling életéről is ír. "Szerintem egy hétig vásárolnék mindent, amit érek. Amikor több ruha már nem férne el a jelenlegi 30 négyzetméteremen, gondolom, vennék egy új lakást is. Nem voltam ott, bár sejtem, hogy J. K. Rowling is valami hasonló módon kezdte költeni a hirtelen jött vagyonát."Nóra teljes cikkét itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.