Halott sztárok új filmekben - Amikor a temetés előbb van, mint a premier

Forrás: Facebook/A Most Wanted Man -
Lugosi Béla Bruce Lee Heath Ledger Az üldözött Robin Williams Seymour Hoffman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy film jó sokáig készül, és gyakran csak hónapokkal (vagy évekkel) a forgatás után kerül a nézők elé - így ha a filmsztár időközben meghal, könnyen előfordulhat, hogy a temetését előbb tartják, mint a premierjét.

A nemrégiben elhunyt Robin Williams, valamint az épp mozikba érkező Az üldözött és Philip Seymour Hoffman kapcsán összegyűjtöttünk hét ilyen híres esetet. Olvasd el korábbi írásunkat is, amelyet Paul Walker tragikus autóbalesete idején írtunk hasonló témában, de más szereplőkkel.

Robin Williams - Éjszaka a múzeumban 3.

Néhány hete hunyt el a világ egyik kedvenc, nagy nevettetője, aki súlyos függőségei és betegsége ellenére is egészen a haláláig dolgozott. Így fordulhat elő, hogy két filmje is készen (illetve az utómunka fázisában) áll: ezek közül az Éjszaka a múzeumban 3-at minden bizonnyal a hazai mozikban is láthatjuk majd, a tervek szerint karácsony környékén. Robin Williams pedig, akárcsak a korábbi epizódokban, Teddy Roosevelt elnököt (illetve annak életre kelő viaszmását) alakítja benne néhány jelenet erejéig.

Soós Imre - Az eltüsszentett birodalom

A "magyar James Deannek" is hívták már Soós Imrét, aki amerikai pályatársához hasonlóan nagyon fiatalon távozott az élők sorából - és akinek szintén volt olyan filmje, amit csak jóval a halála után mutattak be. Ez Az eltüsszentett birodalom című "áthallásos" mesefilm, melynek 1956-os premierjét politikai okokból törölték, és csak évtizedek múltán juthatott el a nézők elé.

Oliver Reed - Gladiátor

A legendás angol színész igazi nagy formátumú egyéniség volt, és a halála is látványosra sikeredett: a Gladiátor forgatásán kapott szívrohamot. Az összes jelenetét nem is tudták felvenni, így némi forgatókönyv-fazonírozással és számítógépes trükkökkel oldották meg a helyzetet Ridley Scotték. Reed utolsó alakítása pedig méltó volt az életművéhez - ahogyan erről mindenki meg is bizonyosodhatott a temetése után tartott premieren.

Lugosi Béla - 9-es terv a világűrből

Valószínűleg minden idők leghíresebb magyar filmsztárja volt Lugosi Béla - az élete végén mégis elfeledve, magányosan és kábítószerfüggésben tengette az életét Hollywoodban. Ekkor talált rá a sokak által minden idők legrosszabb filmrendezőjének tartott Ed Wood, és felkarolta az egykori Drakulát, aki azonban már így sem bírta sokáig a megpróbáltatásokat. Ed Wood kultikusan rossz inváziós sci-fi-je, benne Lugosival pedig csak három évvel később jutott el a mozibemutatóig.

Bruce Lee - A sárkány közbelép

Az a bizonyos családi átok... Brandon Lee A holló forgatásán szenvedett halálos balesetet, az édesapja pedig épp legnagyobb sikere, A sárkány közbelép felvételei után hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között. Amely persze talán épp a sztár halála miatt váltott ki ekkora mértékű érdeklődést.

Heath Ledger - A sötét lovag, Doctor Parnassus és a képzelet birodalma

A tündöklő tehetségű Heath Ledger nemcsak az utolsó filmjei premierjét, de a Joker szerepéért méltán elnyert Oscar-díját sem érhette már meg, melyet így a családja vett át helyette. A legutolsó feltűnése pedig a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmában történt, ám ott még rengeteg jelenete lett volna hátra, amikor megtörtént a tragédia. Mivel azonban a film nagy része a képzelet birodalmában játszódott, így megtörténhetett, hogy a figurája átalakuljon - színészbarátai (Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell) ugrottak be helyette.

Philip Seymour Hoffman - Az üldözött, Az éhezők viadala

A zseniális karakterszínész az év elején távozott el közülünk, de ezen a héten érkezik a mozikba egy új filmje: Az üldözött című, John Le Carré regényéből készült kémtörténet. Sőt, Hoffman Az éhezők viadalában játszott jeleneteinek nagy részét is leforgatta a halála előtt, ennek utolsó két részét pedig egyben vették fel, így még 2015-ben is láthatjuk majd őt a moziban új filmben.

A Modern családot ás a Totál szívást szeretik idénhttp://www.life.hu/kult/20140826-kiosztottak-az-emmy-dijakat-a-legjobb-televizios-sorozatoknak.htmlKiosztották a televíziós sorozatok Oscar-díját, az Emmy-díjakat. A díjazottak között van a Vészhelyzetben megszeretett Julianna Margulies is, aki A férjem védelmében főszereplőjeként érdemelte ki az elismerést.Kult--Nincs több bujkálás! Apjával egy filmben szerepel Johnny Depp lányahttp://www.life.hu/kult/20140821-johnny-depp-lanya-lily-rose-melody-depp-egyutt-jatszanak-a-yoga-hosers-cimu-filmben.htmlJohnny Depp eddig rejtegette a nyilvánosság előtt lányát, Lily Rose-t. A 15 éves kamasz lány viszont egy pillanat alatt a lesifotósok kedvence lett egy filmforgatáson. Ráadásul a lány egy filmben szerepel majd híres édesapjával.Kult--Vissza az iskolapadba - 7 film, amiben a felnőttek a diákokhttp://www.life.hu/kult/20140819-filmosszeallitas-a-22-jump-street-premierje-kapcsan-az-iskolapadba-visszaulo-felnottekrol.htmlSokaknak van olyan visszatérő (rém)álma, amiben felnőtt fejjel újra régi iskolájába kell járnia, matekórán meg persze nem megy az a fránya kétismeretlenes egyenlet. A filmek időről időre eljátszanak ugyanezzel az ötlettel...KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.