Viszlát, szerelemlakatok! Súlyos szerelmi bizonyítékok terhelik Júlia veronai házát

Forrás: Thinkstock -
Verona Rómeó és Júlia Shakespeare szerelemlakat dráma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több ezer szerelemlakatot távolítottak el a Júlia háza előtti kapuról, mert az összedőlt volna a lakatok súlya alatt.

A szerelmesek zarándokhelyének számít Júlia veronai háza - amely fiktív lakhelye a dráma valóságban nem létezett főszereplőjének, és maga William Shakespeare sem járt soha Veronában.

Júlia erkélye Forrás: Thinkstock

A kapubejáróban található Júlia fala, amely szerelmes üzenetekkel, szivecskés falfirkákkal van beborítva. A világ minden tájáról érkező turisták nem bírják ki, hogy ne hagyjanak egy szerelmes mondatot a falon, amelyen rengeteg magyar " szeretlek"-re rábukkanhatsz, ha szemfüles vagy. A házban sok látnivaló nincs, a világhírű erkélyre viszont már csak a romantikus hangulata miatt is érdemes felmenni. Az erkély alatt álló Júlia szobor egyik mellén a bronz fényesre van kopva, ugyanis a legtöbb turista nem hagyja ki azt a kultikus fotót, ahol Júlia keblét tartja a kezében - írtuk Veronáról szóló cikkünkben. A falfirkák mellett a kapura szerelemlakatokat is erősítenek. Azt gondolják, aki így tesz, az egész életében boldog lesz és hűséges marad párjához.

Szerelmes mondatok a falon Forrás: Thinkstock

Nemcsak Veronában, hanem Velencében is gondot jelentenek a lakatok: itt kampányt is indítottak a szerelmi szimbólum ellen. Plakátokon szólítják fel a fiatalokat, hogy szakítsanak a kis és nagy lakatok hagyományával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.