Ezekkel a filmekkel száll harcba a Saul fia az Oscar-díjért

kategória film Nemes Jeles László Saul fia díjátadó Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Huszonhét év után ismét Oscar-jelölt egy magyar film! Az öröm mellett persze elindultak a találgatások is, hogy vajon a legjobb idegen nyelvű film kategória többi jelöltje mekkora eséllyel indul Nemes Jeles László művével szemben. Most segítünk, hogy kicsit jobban megismerd őket! 

Embrace of the Serpent (Kolumbia)

A kategória egyik legkülönlegesebb jelöltje. A történetben egy őslakos szemével láthatjuk a gyarmatosítás groteszkségét, és hittérítési szűklátókörűségét. A filmben egy igazi ayahuasca-szeánsz után nekünk is érdemes elgondolkodunk, hogy vajon mennyire vagyunk bölcsek ahhoz, hogy az örökségeinket ne helyezzük az anyagi javak elé.

Mustang (Franciaország)

Az észak-törökországi faluban öt kamaszodó lánytestvér játékát láthatjuk, melybe becsatlakoznak a helyi fiúk is. Azonban az ártalmatlan vízi csatának később súlyos következményei lesznek. A fiatal muszlim nőkre nehezedő társadalmi nyomás van olyan fontos téma, mint a menekültválság, így a film méltán lett igazi közönségkedvenc. A franciák választása bizony erősre sikeredett.

A war (Dánia)

Dánia a kategória egyik nagy esélyese is lehet. Amerika egyik aktuális témája nem véletelenül került be az élmezőnybe, és a tengerentúli kritikusok közül többen is imádták a produkciót.

Theeb (Jordánia)

Hija, az oszmán tartomány, első világháború. Theeb egy beduin fiú, aki idő előtt elveszíti az édesapját. Az élete ezután teljesen felfordul, és amikor a törzséhez egy ismeretlen küldetésen lévő brit katonatiszt érkezik, a történet új fordulatot vesz. Tud-e felnőttként viselkedni egy kisfiú a háború legnagyobb viharában?

A magyar induló: Saul fia

Mit is írhatnánk még a Golden Globe-díjas alkotásról? Az igazi újításokkal élő Saul fia méltán érdemelte ki az elsimerést. Bár az elmúlt években számtalan holokausztfilm készült, itt mégis megtalálható az a bizonyos újszerű formanyelv, melynek lényege, hogy a kamera végig a főszereplő mellett marad, így pedig egy személyes drámaként élhetjük meg a filmet, és a történelem borzalamait. Mi már most nagyon drukkolunk Nemes Jeles László csapatának!

A 2016-os Oscar-díjkiosztó február 28-án lesz a hollywoodi Dolby Theatre-ben, a gálát Chris Rock amerikai komikus fogja vezetni.
Alan Rickmanre emlékezünk - 3 film, amit imádtunk tőle! http://www.life.hu/kult/20160114-alan-rickman-halala-harom-film-amiben-imadtuk-harry-potter-igazabol-szerelem-filmek.htmlA nagyszerű színész a mai napon, 69 éves korában hunyt el családja körében. Igazi színészlegenda volt, akit most egész Hollywood gyászol. Összeszedtünk három olyan produkciót, melyek pályája során a legnagyobb alakítások voltak. Kult--Íme, az Oscar jelöltek listája - Magyar név a legjobbak között! http://www.life.hu/kult/20160114-nemes-jeles-laszlo-oscar-jelolese-mellett-leonardo-dicaprio-is-a-listan-teljes-nevsor.htmlNemes Jeles László csapata a Golden Globe után az Oscar-díjat is bezsebelheti február 28-án. Igazi meglepetésekkel zárult a mai sajtótájékoztató! Kult--Íme, egy 12 éves fiú elsöprő kritikája a Saul fiáról - Videó!http://www.life.hu/kult/20160114-a-saul-fia-tarol-kulfoldi-kritika-egy-kisfiutol-nemes-jeles-laszlo-filmje-elkepeszto-video.htmlNemes Jeles László Golden Globe-díjjal jutalmazott művét az egész világ imádja. Egy kanadai kisfiú is megnézte a magyar produkciót és szó szerint el volt tőle ájulva. KultOrigoÉlelmiszert csempészett a világűrbe Farkas Bertalanhttp://www.life.hu/kult/20160115-farkas-bertalan-a-vilagur-titkairol-meselt.html36 évvel ezelőtt ment fel a világűrbe az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan, aki most titkokat is elárult a nagy utazásról. Kult--Rekord! 200 díjat nyert eddig ez a magyar fotóhttp://www.life.hu/kult/20160114-kerekes-istvan-fotoja-rekorder-lett-eddig-200-dijat-nyert-a-maramarosi-lany-kepevel.htmlKerekes István fotója elképesztő rekordokat ért el: eddig 35 országban 200 díjat nyert el a máramarosi lányról készült fénykép. KultOrigoRangos díjat nyert a VOLT és a SZIGEThttp://www.life.hu/kult/20160114-european-festival-awards-dijat-nyert-a-volt-es-a-sziget-fesztival.htmlSzerdán késő este adták át a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjait a hollandiai Groningenben tartott gálán. Két szigetes fesztivál is az élen végzett: a Telekom VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a „legjobb programkínálat" kategóriában lett első.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.