Shakespeare Estély 2016 - Így mulatott a magyar elit

Forrás: Magyar Állami Operaház -
Operaház estély Shakespeare Estély bál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immár harmadszorra rendeztek tematikus gálát az Operaházban. Különleges sztárvendég emelte az est színvonalát a 2016-os Shakespeare Estélyen: Plácido Domingo lépett fel.

A harmadik tematikus estély

Reneszánsz díszlet és korhű jelmezbe öltözött személyzet fogadta a bálozókat, ugyanis a 2016-os esemény szervezői az angol dráma egyik legnagyobb alakja, William Shakespeare előtt tisztelegtek. A Shakespeare Estélyre több árkategóriában válthattak jegyet azok, akik az opera koronázatlan királyát, Plácido Domingót akarták színpadon látni, és remekül szórakozni. A legolcsóbb jegy 9 ezer, a legdrágább pedig 200 ezer forintba került.

Forrás: Magyar Állami Operaház

A sztárvilág képviselői, az üzleti, illetve politikai élet legismertebb arcai vonultak végig az Operaház vörös szőnyegén.

Idén először nyitották meg a legszélesebb közönség előtt a csodaszép Opera kapuit. 2016-ban átalakult az esemény, operarajongó vagy csak szórakozni vágyó tömegek előtt nyílt meg a lehetőség a jegyvásárlásra.

Az este sztárja az Operaházban először éneklő Domingo óriási vastapsot kapott a közönségtől. A Három Tenor egyike Verdi Macbethjének negyedik jelenetével debütált.

Szórakozás és jótékonykodás

Az estély fő célja, amellett, hogy a vendégek kiválóan szórakozhassanak, a jótékonyság.

A műsor után jótékonysági aukció kezdődött. Ahogy tavaly is, idén is az Országos Mentőszolgálat javára ajánlották fel, az összeg egy mentőautó megvásárlására fordítható. Mind a tíz nagy értékű tárgy, amelyre licitálni lehetett, elkelt az aukción. 3 millió 735 ezer forint gyűlt össze a mentőautóra.

Az elsőbálozók

A 16 és 25 év közötti elsőbálozók gyönyörű estélyikben és frakkban táncoltak Josef Strauss: Neue Welt-Bürger Waltz című művére. A koreográfiát Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója állította össze.

Forrás: Polyak Attila

Percről percre a Life.hu-n

A Life.hu percről percre közvetítette a Shakespeare Estély legfontosabb eseményeit. Itt elolvashatsz mindent a rendezvényről, és megnézheted, milyen csodás ruhakölteményekben pompáztak a bálozók.

Az este folyamán könnyűzenei zenekarok is felléptek, a Back II Black, a KFT és a Mystery Gang játszották a talpalávalót.

5 dolog, amit biztosan nem tudtál az Operaházról

Tudtad, hogy az Operaház megnyitóján hatalmas botrány volt? És azt, hogy a II. világháború alatt óvóhellyé alakították az épület pincerendszerét? Vagy azt, hogy az Operaház legnagyobb csillára több mint 2 tonnás? Íme, 5 érdekesség, amit még biztosan nem hallottál Magyarország egyik legpatinásabb épületének történetéről!
Fantasztikusan néz ki Győrfi Pál feleségehttp://www.life.hu/kult/20160206-fantasztikusan-fest-a-shakespeare-estelyen-gyorfi-pal-felesege.htmlAhogy már írtunk róla, Győrfi Pál nagy operarajongó, így természetesen ő is megjelent a Shakespeare Estélyen. A mentőszolgálat szóvivőjét felesége kísérte el, akitől leesett az állunk: igazi bombanő. KultOrigoPlácido Domingo: "A közönség öröme éltet"http://www.life.hu/kult/20160205-placido-domingot-a-shakespeare-estely-sztarvendeget-a-kozonseg-orome-elteti.htmlAz opera egyik legnagyobb csillaga és kétség kívül legkarizmatikusabb személyisége lesz az Operaház idei tematikus eseményének, a Shakespeare Estélynek a sztárvendége. Fél évszázados karrierrel a háta mögött Plácido Domingót elmondása szerint egyetlen dolog, a közönség öröme élteti. KultFotó: Dudás Szabolcs - OrigoOrbán Viktor, Kovács Ákos és Győrfi Pál megérkeztek a Shakespeare Estélyrehttp://www.life.hu/kult/20160206-orban-viktor-miniszterelnok-kovacs-akos-enekes-es-gyorfi-pal-a-mentoszolgalat-szovivoje-megerkeztek.htmlSzombaton este 18 órakor megnyitotta kapuit az Operaház, és kezdetét veszi az év legnagyobb társasági eseménye a Shakespeare Estély. Kult--Meglepő dolog derült ki a Szerelmünk lapjai című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20160206-a-szerelmunk-lapjai-cimu-film-ferfi-foszerepet-senki-sem-akarta-vallalni.htmlMinden idők egyik leghíresebb romantikus filmjének főszerepét eleinte senki sem akarta elvállalni - árulta el maga a szerző, Nicholas Sparks. KultOrigoLengyel Tamás különleges feladatot kapotthttp://www.life.hu/kult/20160205-lengyel-tamas-kulonleges-feladatot-kapott.htmlLengyel Tamás a Vígszínház társulatával ma este és holnap délután vendégszerepel a Reims Scéne D’Europe művészeti fesztiválon. A revizor című előadás mai próbája egy meglepetést is tartogatott a színésznek. KultOrigoNézd meg mangahősként a Harry Potter szereplőit http://www.life.hu/kult/20160203-harry-potter-karakterek-mangakent-nezd-meg-ront-pici-orral-es-nagy-labakkal-foto.htmlJ. K. Rowling fantasykönyveit egyszerűen imádják Japánban, ezért mostantól a rajongók több módon is megismerhetik Harry és varázslótársai kalandjait. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.