Erdély Mátyás Nemes Jeles László Röhrig Géza Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar-díjas Saul fia alkotói, Nemes Jeles László rendező, Erdély Mátyás operatőr és Röhrig Géza színész Kossuth-díjat kapnak március 15-én.   

A Kossuth-díj a legmagasabb magyar állami kitüntetés, amelyet a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért ki lehet osztani. Nemes Jeles László, a Saul fia rendezője 39 éves, és első, Oscar-díjjal is jutalmazott nagyjátékfilmjével érdemelte ki az állami kitüntetést.

Forrás: Laokoon Filmgroup

Nem Nemes Jeles László egyébként a legfiatalabb, aki Kossuth-díjat nyer a kitüntetés 1948-as alapítása óta. Fábri Zoltán rendező 36 éves volt, amikor 1953-ban (először) Kossuth-díjat kapott, akkor már több mint egy évtizedes színházi munka állt mögötte. Szabó István, az ország egy másik Oscar-díjas filmrendezője 37 éves volt a díj elnyerésekor, és négy nagyjátékfilmet készített el addigra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.