Vonat ütötte el az amerikai Tower of Power együttes két tagját, kórházban ápolják őket

Forrás: Getty Images/Mike Coppola -
gázolás baleset vonat Tower of Power
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vonat ütötte el a Tower of Power nevű amerikai együttes két tagját, akik a síneken keresztülvágva igyekeztek egy fellépésre Oaklandben: a sérülteket egy helyi kórházban ápolják.

A funk és a soul legendás és rendkívül energikus csapataként ünnepelt zenekar sajtósa, Jeremy Westby "szerencsétlen balesetnek" nevezte a történteket és elmondta, hogy a dobos David Garibaldi és a basszusgitáros Marc van Wageningen "eszméleténél van, egy helyi kórházban kezelik őket".
Az áldozatok megnevezése nélkül az oaklandi tűzoltóság azt közölte, hogy két gyalogost ütött el egy személyvonat csütörtök este nagyjából fél nyolckor. A baleset a Yoshi's nevű jazz és r'n'b klub közelében történt, ahol a Tower of Power kétszer is színpadra lépett volna csütörtök este. Mindkét műsort lemondták. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a két férfi miért ment rá a sínekre, ám a környéken a gyalogosok gyakran keresztülvágnak a vonatok között, például, hogy eljussanak a Yoshi's-ba. Garibaldi 1970 óta van a bandával. Van Wageningen helyettes basszusgitárosként zenél velük.

A Tower of Power New Yorkban Forrás: Getty Images/Mike Coppola

A zenekar menedzsere, Tom Consolo szerint folyamatos kapcsolatban vannak a kórházzal és azonnal értesíteni fognak mindenkit az esetleges fejleményekről.

A nagyjából tucatnyi tagot számláló Tower of Power 1968-ban alakult Oaklandben. A banda, miközben tagjai folyamatosan cserélődtek, közreműködött mások mellett Elton John, Otis Redding, az Aerosmith és Santana lemezein. Az 1980-as években rendszeres vendégei voltak a Late Night With David Letterman című televíziós műsornak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.