12 év börtönt kaphat az RTL Klub egykori sztárja

pereskedés börtönbüntetés Gáspár Győző adócsalási ügy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész az adócsalással vádolt Gáspár Győzőre és feleségére, Bea asszonyra is.

Fordulat következett be Győzikéék perében - írja a Blikk. Az ügyész a 22,2 millió forintos adócsalással vádolt Gáspár Győzőre és feleségére, Beára is letöltendő börtönbüntetést kért a hétfői tárgyaláson. Így akár 12 évre is lecsukhatják őket, ha a bíróság bizonyítottnak találja a vádat. A periratokban szereplő adócsalás büntetési tétele ugyanis 2-12 év közötti börtönbüntetés is lehet.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Az ügyész a hétfői tárgyaláson azok után kérte a szigorú ítéletet, hogy az ügy harmadrendű vádlottja - aki eddig nem szólalt meg a tárgyalásokon - vallomást tett. Hiába próbálta azonban kimenteni a sztárházaspárt, ez a jelek szerint nem hatotta meg a vád képviselőjét. Arra azonban még várnunk kell, hogyan dönt a bíróság, ítélet ma még nem valószínű.

Mint ahogy korábban megírta a Blikk, a showman és felesége, Bea ellen azért indult a per, mert képtelenek voltak választ adni a hatóságoknak arra a kérdésre, hogy hol van az az RTL Klubtól saját showműsoruk után kapott 81 millió forint, amely után a vád szerint nem fizettek adót.

A 22,2 millió forintos adócsalással vádolt showman és felesége, Bea a periratok szerint kétévnyi gázsi után nem teljesítette kötelezettségét az állam felé, de az a mai napig rejtély, hogy hová tűnt a pénz. Mert a 81 milliós összeg sem az ügy harmadrendű vádlottja, B. Attila vezette menedzsercég, sem Gáspárék bevallásában nem köszönt vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.