fashion week márka sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit tennél, ha két film vagy épp két lemez között el kéne ütnöd az időt valamivel? Tekintve, hogy világhírű vagy, gyakorlatilag nincsenek anyagi korlátaid. Ugye, hogy ruhákat terveznél?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Na persze nem arról van szó, hogy a celebek minden szombaton és vasárnap a skicceik felett görnyednek, hétfőtől pedig újból énekesek vagy filmcsillagok. A divattervezés több híresség számára is az egyik fő bevételi forrást jelenti. Ezen felesleges csodálkozni, hiszen az ismeretlen dizájnerekkel ellentétben az ő nevük már ismert, így csupán egy jó PR-es és egy kellően kreatív háttércsapat segítségére van szükség, hogy a celebből menő tervező legyen. Vajon kiknek sikerült befutni?

Sienna Miller - Twenty8Twelve

A világ egy közkedvelt stílusikonja érthető módon kikéri magának, hogy az esetek döntő többségében a neve hallatán kapásból Jude Law-val való viharos kapcsolatára asszociálnak. A modell, színésznő azon túl, hogy a napilapok és a divatlapok állandó szereplője, sikeres divattervezői karriert tudhat a magáénak. Testvérével, Savannah-val 2007-ben indították útjára Twenty8Twelve nevű divatmárkájukat, melynek új kollekcióit minden szezonban a londoni divathéten mutatják be. A letisztult, olykor kissé bohókás stílus kedvelői biztosan találnak maguknak tetsző darabot a lányok kollekcióiban, amik abszolút hordhatóak, árban pedig jóval barátságosabbak a nagy divatházak kínálatánál.

www.style.com
www.style.com

Liam Gallagher - Pretty Green

Bár az Oasis körüli gyakori botrányok során Liam kicsit sem a szofisztikált oldalát mutatta a közönségnek - és úgy egyébként sem -, 2009-ben indított saját márkájával bebizonyította, hogy képes mindennemű balhé nélkül eligazgatni egy divatcéget. Jóllehet, az Oasis fénykorában Liam többnyire katasztrofális szerelésekben mutatkozott a színpadon: öltözékének alapeleme volt a favágó ing vagy a mackófelső. A Pretty Green kínálatát elnézve nehéz elképzelni, hogy a tervező egykor nemcsak botrányos viselkedéséről, de nem épp kifinomult stílusáról volt híres. Azok a férfiak, akik a laza elegancia hívei, biztosan örömmel válogatnak a visszafogott színvilágú holmik közt, amik közt a sportostól az elegánsig találunk darabokat.

http://www.prettygreen.com
http://www.prettygreen.com

Victoria Beckham - Victoria Beckham

Az egykori Spice Girl tervezői karrierjére több dolog is ösztönzően hatott, például a divat iránti megrögzött rajongása, no meg, hogy egy lett az unatkozó focistafeleségek közül. Teljesen logikus, hogy tervezői ambícióit élesben is próbára tette, hiszen neve már évek óta egyenlő a stílussal, tengeren innen és túl. Victoria Beckham nevű márkájával azokhoz a nőkhöz szól, akik a feltűnő színes és az egyszerű vonalak párosításának hívei. 2009-es fennállása óta a márka több ízben is szerepelt a New York-i divathéten, Victoria nőies ruháit pedig olyan hírességek viselik előszeretettel, mint Demi Moore, Alicia Keys, Heidi Klum vagy Oprah Winfrey.

AFP, www.style.com
AFP, www.style.com

Nicole Richie - Winter Kate

Hol vannak már a kokainmámorról, alkoholizálásról és a Paris Hiltonnal való vérre menő veszekedésekről szóló hírek? Lionel Richie lánya úgy tűnik, jó útra tért, férjhez ment, édesanya lett, és elindította saját divatmárkáját Winter Kate néven. Nicole vintage ihletésű, hippis kreációi a 2010-es tavaszi szezonban debütáltak, és azt kell mondanunk, hogy egyelőre nem arattak átütő sikert. Ez abból szűrhető le, hogy a ruhákat egy-két kivétellel csak Nicole-on látjuk, bár ettől függetlenül Amerikában lehet, hogy hasít a Winter Kate eladási listája. Nicole stílusa egyértelműen felfedezhető a darabokon, hiszen magát a tervezőt is gyakran láthatjuk eklektikus, modern és vintage ötvözetű szettekben, az elmaradhatatlan filckalapban és nagyméretű napszemüvegben.

AFP, www.shopbop.com
AFP, www.shopbop.com

Mary-Kate és Ashley Olsen - The Row

Mekkora mázli, hogy a világhírű ikerpár már gyerekkorában olyan mesés vagyont gereblyézett össze magának, hogy felnőtt létüket nyugodt szívvel tölthetik semmittevéssel. Ehhez hozzátartozik a divat iránti megrögzött rajongás, a futó párkapcsolat egy-egy színésszel vagy milliárdos örökössel, no meg a sorozatos elvonókúrák és kiruccanások a bulímia-klinikára. Még mielőtt teljesen leírnánk a lányokat, mindenképp be kell látnunk, hogy stílusérzékből kicsit sem szenvednek hiányt, így hát érthető, hogy Lagerfeldtől Louboutinig miért kedvelik őket a tervezők. Szinte felesleges magyarázni, hogy Mary-Kate és Ashley miért döntött úgy, hogy The Row néven saját divatmárkát indít: világszerte lányok és nők millióinak példaképei lettek. Kollekcióik olyan, többnyire minimalista darabokból állnak, amiket minden túlzás nélkül tekinthetünk Jil Sander vagy Calvin Klein kreációinak megfizethető változataiként.

AFP, www.style.com
AFP, www.style.com

Gwen Stefani - L.A.M.B

Love, Angel, Music, Baby - bizonyára ezekkel a szavakkal fejezhető ki legkönnyebben Gwen Stefani személyisége, amibe a színpadi vadóc épp úgy beletartozik, mint a szerető családanya képe. Gwen stílusérzéke már a No Doubt-os időkben megmutatkozott: ki ne emlékezne a Don't Speek című klip különleges szettjeire. A L.A.M.B 2006 tavaszán mutatkozott be a New York-i divathéten, és az eltelt évek alatt tökéletesen bebizonyította, hogy van létjogosultsága a világ egyik legnagyobb divateseményén. Gwen eklektikus stílusa szinten minden kreáción visszaköszön, a legutóbbi, 2011-es tavaszi ready-to-wear kollekciója például egyszerre tartalmaz etnós és hippis elemeket. Nem kérdés, hogy Gwen abszolút hitelesen tud mutatkozni divattervezőként, ami így-vagy úgy, de a válogatás mindegyik szereplőjéről elmondható.

www.style.com, AFP
www.style.com, AFP


Galéria: Sztárok ruhái a kifutókról

/1102/Szt_r201121221246

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.