Egyetlen cetli, ami megment bármilyen haldokló házasságot - Íme, a titka!

Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közhelynek tűnhet, de néha valóban el kell távolodni a problémáktól, az otthontól és a megszokott mókuskeréktől, hogy átlássuk a problémát, a kapcsolatunkat, és átértékelhessük az életünket. Sőt, néha elég egyetlen cetli is ahhoz, hogy boldogabban éljünk.

11 év után valami megváltozott

Mária és István válni szerettek volna. Nem tudták, kit keressenek fel - egy tanácsadót vagy azonnal az ügyvédjüket -, de egyet biztosan tudtak: nem akarják a problémájukat a nyilvánosság előtt megoldani.
Mária elhidegült Istvántól. 11 év házasság után a beállt a rutin, a mély csend, és kezdett eltávolodni a férfitól. Nem látott kiutat, csak az újrakezdéstől remélt boldogságot, de valahol máshol, valaki mással.

Thinkstock
Thinkstock

Hiányzott az életéből az az érzés, amely felébreszti a gyomorban a gombócokat, és az egész testet kellemes bizsergés járja át. Kellett a várakozás és az ismeretlen izgalma. István, nem értette az egészet. Számára úgy tűnt, minden rendben van, csak a munka sok, a fáradtság kéri a jogait. Nem fogta fel, hogy valami elszakadt, nagyon nagy lett a távolság. Meg is lepődött Mária kérésén, hogy váljanak el békésen.

Ügyvéd helyett coach-hoz fordultak

Mária és István végül úgy döntött, coach segítségét kéri. Utóbbi, meghallgatva mindegyiküket külön-külön, végig azt érezte, hogy nincs még minden veszve, még megmenthető a házasság. Mivel a coach nem ad tanácsot és nem vájkál a múltban sem, csak kérdez, Máriát és Istvánt is kérdések elé állította. Máriának a coaching gyakorlathoz használt fabábun kellett megmutatnia, hogy mennyire szeretne boldog lenni. Mennyire szüksége van figyelemre, a szeretetre, és a régen elfelejtett gesztusok újjáélesztésére. Mindezt általánosságban kellett megmutatnia, a férjétől függetlenül. A coach-csal való találkozáson Istvánról ismét egyértelműen kiderült, hogy nyitott a házasság megmentésére, nem akar válni, szereti Máriát, és nem tudja elképzelni az életet nélküle.

Úgy érzed, egyedül nem tudod megoldani a problémáidat? Ne félj segítséget kérni, és változtatni az életeden! Kattints ide, és megtudhatod, hogyan teheted meg mindezt a legegyszerűbben!


Egyetlen cetli, ami mindent megváltoztatott





Thinkstock
Thinkstock

A két hét eltelte után Mária telefonon jelezte, még nem végzett a feladattal, mert nagyon nehéz, halasztást kér, még egy hetet. Mire eltelt a harmadik hét, Mária megjelent a coach irodájában, és kétségek között beismerte, nem tudja, mitévő legyen, hiszen egyelőre még csak papíron, de több, mint tízéves közös munkát, házasságot, életet kell szétosztania apró darabokra. Persze fenntartja a döntést, hogy a válás a megoldás, ezért kér még egy hét gondolkodási időt. István eközben továbbra is elzárkózott a válás gondolatától. A coach ekkor megkérte Máriát, legközelebb hozza magával a vagyonelosztásról szóló döntését, hogy előbbi segíthessen elkésziteni a már hivatalos jegyzőkönyvet, és aztán megtörténhet az, amit annyira akar: az elválás.

Eltelt két hét, de Mária nem jelent meg, csak egy e-mailt küldött: egyikük sem akar semmilyen jegyzőkönyvet, mert külföldre utaznak. Új kezdetet akarnak, új alapokat akarnak együtt, és az ehhez szükséges lelkierőt együtt fogják összegyűjteni. "Az élet úgy szép, ha rombolás helyett építünk" - írta Mária.

S. Tóth Márta

Legyél sikeres és boldog egyetlen egyszerű trükkel! - Meg fogsz lepődni!http://www.life.hu/lifecoach/20110610-legyel-sikeres-es-boldog-egyetlen-egyszeru-trukkel-a-life.htmlÍgy van esélyed a tartós boldogságra!http://www.life.hu/lifecoach/20110404-a-tartos-boldogsag-nem-alom.htmlTesztelj! Hogy érzed magad a testedben?http://www.life.hu/lifecoach/20110503-teszt-hogy-erzed-magad-a-testedben.htmlPörgesd fel az agyad narancssárgával! A színek gyógyító hatásahttp://www.life.hu/lifecoach/20110502-a-szinek-gyogyito-hatasa.htmlNem tudsz boldog lenni? Nyerd vissza az önbecsülésedet!http://www.life.hu/lifecoach/20110207-tippek-az-onbecsules-visszanyeresere.htmlMasszázs a testnek, megnyugvás a léleknek - A legújabb masszázstrendekhttp://www.life.hu/lifecoach/20110228-a-legujabb-masszazstrendek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.