Ahol minden a luxusról szól: 4 elképesztő síparadicsom a nagyvilágból

tél2016 Portillo Madonna di Campiglio Aspen síelés síparadicsom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legnépszerűbb téli időtöltések egyike a síelés. Amellet, hogy a lejtőkön siklás közben a testünk is újraéled a hétköznapok ülő életmódja után, a szellemünk is új impulzusokat kap. A síelőövezetekben ugyanis a legtöbb esetben gyönyörű természeti csodákkal találkozhatunk - még a legegyszerűbb pályán való lesiklás is komoly esztétikai élményt adhat. Az alábbi luxusövezetekben fekvő síparadicsomokból pedig feledhetetlen élménnyel térhet haza az odalátogató. 

Aspen, a sztárok síparadicsoma

A világ egyik legfelkapottabb és legismertebb síparadicsoma a Colorado állambeli Sziklás-hegységben fekvő Aspen, amely négy különálló pályarendszerből áll. Az Aspen Mountain, az Aspen Highland, a Buttermilk és a Snowmass lejtőin összesen 470 kilométernyi pályán (a leghosszabb pálya 8,5 kilométer hosszú) síelhetünk, amelyek közül az utóbbi a legmagasabb, közel 4000 méteres csúcsaival, így az a világ nyolcadik legmagasabb síterepe.

Aspen Forrás: Thinkstock

Az üdülőövezetet már az 1930-as évek elején elkezdték kialakítani, és már akkor is híres és befolyásos emberek látogatták, mint például Albert Schweitzer vagy Arthur Rubinstein. Mára Aspen lett a sztárok és más a gazdasági és pénzügyi világban hírnévre tett szert milliárdosok egyik legkedveltebb üdülőcentruma, többen közülük saját birtokot is vásároltak a közelben, mint például Antonio Banderas és Mariah Carey.

Különleges helyek a természetben Forrás: Thinkstock

Vajnáék se maradtak ki a jóból

Az aspeni luxusba Vajna Timi és Andy Vajna is belekóstoltak már. A producer fiatal felesége akkor a közösségi oldalán osztotta meg követőivel kalandjait a sítalpakkal és a hóval, az ott készült fotóit ebben a cikkünkben meg is nézheted. A házaspár néhány éve Antonio Banderasszal és Melanie Griffith-szel pihente ki az év fáradalmait, méghozzá Aspenben.

Chile - Portillo

Chilében négy jelentősebb síterepet találunk, ezek:közül is a legnevezetesebb a fővárostól pár óra autóútra fekvő Portillo, amely gyönyörű fekvése miatt méltán érdemelte ki helyét a világ legszuperebb síparadicsomaiban. Ha az Inkák tava környékének a sípályáiról siklunk le, napos isőban a távoli Aconcaguában - Amerika legmagasabb hegycsúcsa - gyönyörködhetünk.

Portillo Forrás: Thinkstock

Madonna di Campiglio


Ahogy Amerikában Aspen, úgy Európában Madonna de campiligo az egyik legmenőbb sípályarendszer. A a Brenta-Dolomitok sziklatömbjei alatt 1500 méter magasságban fekvő Campiglio Olaszország egyik legismertebb és legexkluzívabb síparadicsoma, ahol szintén előszeretettel megfordulnak hírességek, sőt, állítólag ez a Forma-1 pilótáinak is a kedvenc síterepe, súlyos síbalesete előtt Michael Schumacher is gyakran megfordult itt, de például Sissi hercegnő is előszeretettel pihent Madonna di Campiglióban.

Madonna di Campiglio Forrás: Thinkstock

Egy formabontó úti cél legénybúcsúra

Ahogy már írtunk róla, lejárt lemez, hogy egy legénybúcsúnak egyet kell jelentenie a sztripíztáncos lányokkal és a vad ivászattal. Egy sírégió formabontó úti cél, és szuper módja annak, hogy a vőlegény esküvője előtt együtt töltsétek az időt. Számos helyen kínálnak csoportos kedvezményeket, így egy néhány napos kiruccanást egész olcsón megúszhattok. A csillogást kedvelők nem fognak csalódni Madonna di Campiglióban, a Dolomitok legexluzívabb sícentrumában, Saalbach-Hinterglemm pedig hatalmas kedvenc az après-ski szerelmesei körében.

A síövezet többek között azért is ennyire felkapott, mert a pályák között mindig lehet olyat találni, ahová odasüt a nap, változatos és a profiknak és amatőröknek is kialakított sípályarendszere pedig a vele összeköttetésben lévő Folgarida-Marillevával több mint 100 kilométeres. Madonna di Campiglio a leggyakorlottabb síelőknek is tartogat kihívást, a Monte Spinale hegycsúcsról levezető úgynevezett fekete pálya meredeksége több helyen is 65 fokos.

Forrás: Thinkstock

Síelés a luxus jegyében

Egy sportos utazásnak nem kell szükségképpen puritánnak is lennie. Cikkünkben megmutatjuk, hová utaznak Európában síelni azok, akiknél nem igazán számítanak a költségek.

Avoriaz - Les Portes du Soleil

Az Avoriaz-Les Portes du Soleilben (magyarul a Nap kapuja) alakítottá ki a világon a második legnagyobb összefüggő pályarendszerét, amely a francia és a svájci határon húzódik. A közkedvelt Avoriazról azt is tudni lehet, hogy ez az első olyan település, ahol annyira odafigyeltek a természetre, hogy az apartmanházakat úgy építették meg, hogy illeszkedjenek a környezetükbe, sőt, télen autók nem is mehetnek be az övezetbe. Ilyenkor a szállásokra kisbusszal, lovasszánon vagy gyalog lehet bejutni. Avoriaz sípályái 800 és 2500 méter magasról indulnak, a sípályák hossza pedig összesen 40 km. Akik jártak már itt, mesebeli városkának nevezik Avoriaz-t, amely egyáltalán nem csak a síelés szerelmeseinek tartogat különös gyönyörűséget, kirándulóhelynek is kiváló, minden kis szeglete igazi látványosság.

Avoriaz Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.