lánykérés utazás romantika szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő álmodozik róla, komplett iparág épül rá, és minden évben férfiak milliói próbálják megtalálni a módját, hogyan tehetnék igazán emlékezetessé a nagy pillanatot. Igen, most az eljegyzésre gondolunk, amihez a megfelelő helyszín kiválasztása majdnem olyan fontos, mint maga a gyűrű. Ha nem tudod, hol kérhetnéd meg a párod kezét, hogy szép emlék maradjon mindkettőtöknek, mutatunk néhány célpontot itthon és a környező országokban. 

Édes kettesben az Őrségben

Ha lánykérést tervezel, a Balatonnal és a Velencei-tóval nem foghatsz mellé, de hazánkban több olyan kis tó is van, ami könnyen megközelíthető, és remekül passzol egy házassági ajánlathoz. Kevés dolog inspirálóbb a nagy kérdés feltevésére, mint a csillogó víztükör látványa és az azt körülvevő vadregényes környezet. Az Őrség erdeiben megbúvó Vadása-tó szépsége mindig magával ragadó, ám ha késő délutánra időzíted a meglepetést, a lenyugvó nap sugarai még festőibb hátteret nyújtanak a ceremóniához. Ha valóban szeretnéd lenyűgözni kedvesedet, bérelj a környéken egy hangulatos faházat, gyújts mécseseket, amivel varázslatos légkört teremthetsz az este folytatásához.

Vadása-tó Forrás: vadasato.hu

Szerelmi vallomás az erdőben

„Hozzám jössz feleségül?” Három aprócska szó, mégis rengeteget jelent a menyasszonyjelöltnek, de lehet tovább fokozni az élményt. A megkérés kifejezetten emlékezetes lesz, ha térdre borulva nyújtod át a gyűrűt, ehhez az alkalomhoz pedig látványos díszlet illik. Ha Budapesten élsz, nem kell sokáig keresgélned ahhoz, hogy megtaláld az ideális helyet mindehhez. A Naplás-tó és környéke a főváros egyik legnagyobb természetvédelmi területe, a mellette fekvő Cinkotai parkerdő pedig egy kis oázis távol a nyüzsgéstől, ahol minden adott a filmbe illő lánykéréshez. A friss levegő és a csicsergő madarak megadják a nap alaphangulatát, a szerelmed ajkán elhangzó „igent” pedig megünnepelhetitek egy erdei piknik keretében.

Naplás-tó Forrás: karpat-medence.hu

Nézd csak, mi bújik meg a virágok között!

Most, hogy megtaláltad a tökéletes partnert, már csak a tökéletes helyszín hiányzik, ahol felteheted neki azt a bizonyos kérdést. Mit szólnál egy kellemes délutáni barangoláshoz a Nyírség szívében található arborétumban? A 2,4 hektáros terület a tölgy- és kőrisligetekkel, a színpompás virágokkal és az illatozó gyümölcsfákkal maga a megtestesült édenkert. A táj minden évszakban lebilincselő látványt, kellemes felüdülést nyújt, és mi lehetne romantikusabb annál, mint ilyen környezetben megkérni a kedves kezét? Egy alkalmas pillanatban a gyűrűt elrejtheted a virágok közé, és a válasz biztosan az lesz, hogy „Igen!”

Nyírségi Arborétum Forrás: nyiredro.hu

Lánykérés stájer Toszkánában

Egy nő életében az egyik legszebb pillanat, amikor a férfi feleségül kívánja venni, épp ezért az eljegyzésnek meghittnek és érzelemmel telinek kell lennie. Ha közeleg a lánykérés, és szeretnél valami igazán eredetit, mert a gyertyafényt és a rózsát túl elcsépeltnek tartod, miért nem teszel házassági ajánlatot egy idilli osztrák faluban, a szőlővel borított lankák közepén? Dél-Stájerország a zöldellő dombokkal tarkított tájnak és a csodás nedűknek köszönheti a „stájer Toszkána” becenevet, és a borúton található Leutschach minden szempontból lenyűgöző. Mutatós birtokok, rusztikus fogadók, napsütötte ízek, kedves házigazdák. Ugye milyen fantasztikusan hangzik?

Szőlőültetvény Leutschach domboldalain Forrás: Dreamstime

A Life.hu extra tippje

Kristálytiszta víz, páratlan túravilág, gazdag gasztronómiai tradíciók, színvonalas szállodák. Wolfgangsee a Salzkammergut régió egyik legnagyobb tava, ami üde településeivel egyedülálló vakációélményt kínál, és eljegyzéshez is szuper célpont lehet 44.700 forint/fő/3 éjtől!

Én vagyok a te herceged

A nők szeretik, ha igazi hercegnőként bánnak velük, és egy mesebeli kiruccanás megerősíti őket abban, hogy fantasztikus jövő vár rájuk a szerelmük mellett. Trencsén Szlovákia egyik legbájosabb városa, ami gyönyörű vidéken terül el, a Vág folyó két partján. Andalogni, pihenni csábítanak a történelmi utcácskák, a szabadtéri kávézók és a határtalan nyugalom, amit a város áraszt, garantáltan megalapozza a hangulatot. Ha szeretnéd igazán emlékezetessé tenni a pillanatot, sétálj fel álmaid nőjével a város fölé magasodó várba, csókold meg, és húzd elő zsebedből a csillogó ékszert. Meglátod, a hatás nem marad el.

Trencsén óvárosa és felette a vár Forrás: Wikipédia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.