hegymászó Mount Everest marcipán csúcstámadás Klein Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár nap és Klein Dávid megindul a csúcsra. A hegymászó elmesélte, milyen trükköket vet be a csúcstámadáskor.

Klein Dávid sikeresen vette az akklimatizációs köröket és már a csúcstámadásra készülődik. Most az alaptábor alatt 4200 méteren fekvő Tingriben pihen, és várja a megfelelő időjárási ablakot, amikor nekivághat az öt napon át tartó végső kihívásnak - olvasható a sparexpedicio.hu-n.

Forrás: Spar Everest Expedíció

„Amikor megtudjuk, melyik nap lesz a legmegfelelőbb a csúcstámadásra, vissza kell számolnunk 5 napot, amikor is visszamegyünk Tingriből az alaptáborba. Ott még lesz egy napunk pakolászásra, majd elindulok felfelé, és négy nap alatt feljutok a hármas táborba, vagyis minden nap egy táborral feljebb jutok. A hármas táborba érkezve délután vagy koraeste elkezdek öltözködni, és este 9 körül elindulok a csúcs felé. Az éjszakát végigmászom, és optimális esetben reggel 9-10-kor, de legkésőbb délben feljutok a csúcsra" – magyarázta Dávid, aki a csúcstámadáskor már alig eszik.

„Indulás előtt azért jó lenne megenni egy meleg levest a hármas táborban, a csúcs felé menet pedig marcipánt fogok eszegetni" – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.