felelősségrevonás puska oroszlán illegális
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zimbabwe kérni fogja annak az amerikai fogorvosnak a kiadatását, aki orvul megölte Cecilt, az ország népszerű állatát - jelentette be pénteken a vadvédelmi miniszter.

Oppah Muchinguri hararei sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy Zimbabwében akarják felelősségre vonni a férfit, mivel megsértette az ország törvényeit.

Forrás: Instagram

„Sajnos már túl késő van ahhoz, hogy letartóztassuk a külföldi orvvadászt, mivel már visszatért hazájába. Felszólítjuk az illetékes hatóságokat, hogy adják őt ki Zimbabwének, hogy elszámoltatható legyen. A rendőrségnek meg kell tennie az első lépéseket a főügyész felé, aki az amerikaiakhoz fog fordulni. A folyamat elkezdődött” – hangoztatta. "A folyamatban lévő vizsgálatok azt mutatják, hogy ezt az orvvadászatot jól megszervezték, és jól megfizették" - tette hozzá Muchinguri.

A zimbabwei hatóságok és a természetvédők szerint az oroszlánt, a Hwangei Nemzeti Park büszkeségét július elején egyik éjszaka egy gépkocsi által húzott állattetemmel csalogatták ki a védett területről. A magánterületre csalt ragadozót az íjjal vadászó Mark Palmer amerikai fogorvos megsebesítette, de a sebzett állattal csak 40 órával később, puskával végzett, miután sikerült újra ráakadnia. A jeladós nyakörvet, amelyet az oxfordi kutatócsoport tett fel az oroszlánra, megpróbálták megsemmisíteni, ám mivel ez nem sikerült, levágták az állat fejét, a tetemet pedig megnyúzták. Az állat illegális kilövéséért állítólag 50 ezer dollárt fizetett.

A sztárok is kiakadtak a fogorvoson

Nem éppen kedves sorokat intézett közösségi oldalán Cara Delevingne és Candice Swanepoel Dr. Walter Palmer fogorvosnak, aki brutális módon végzett a zimbabwe-i oroszlánnal, Cecillel. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Szexi fotókon pózolt a lánybúcsún lebénult nő - Inspiráló képekhttp://www.life.hu/news/20150731-rendbejott-a-lebenult-lany-elete.htmlEgy lánybúcsún a medencébe lökte egy barátja a 29 éves Rachelt, aki olyan fejsérülést szenvedett, hogy lebénult nyaktól lefelé. Mostanra elkezdett rendbejönni az élete.NewsOrigo"Sweet Sixteen"-es temetést rendeznek Bobbi Kristinánakhttp://www.life.hu/news/20150731-bobbi-kristina-brownnak-sweet-sixteen-temetese-lesz.htmlWhitney Houston unokatestvére, Dianne Warwick bojkottálni akarja Bobbi Kristina temetését, mert nagyon nem tetszik neki, amit a lány nagynénje, Pat Houston tervez.News--Rácsapta a telefont a diszpécser a haldokló barátjának segítséget kérő tinirehttp://www.life.hu/news/20150731-racsapta-a-telefont-a-diszpecser-a-segelyhivon-a-haldoklo-baratjanak-segitseget-kero-tinedzser.htmlNyilvánosságra került az a telefonbeszélgetés, amelyben a 911 diszpécsere egyszerűen megszakítja a vonalat a 17 éves lánnyal, aki lelőtt barátjának kért segítséget. A fiú belehalt sérüléseibe.News--Agyonlőtte hároméves húgát egy pisztollyal játszó hétéves fiúhttp://www.life.hu/news/20150731-agyonlotte-haromeves-hugat-egy-pisztollyal-jatszo-heteves-fiu.htmlA hétéves fiú a lakásban talált pisztollyal játszott, ez okozta a tragédiát Washingtonban.NewsThinkstockHalálra ítélhetik a dögös szépségkirálynőthttp://www.life.hu/news/20150731-halalra-itelhetik-a-dogos-szepsegkiralynot-akik-drogcsempeszet-vadjaval-tartoztattak-le.htmlA kolumbiai származású Juliana Lopezt egy kínai repülőtéren kapták el kábítószer-csempészet miatt. Halálbüntetést is kaphat.News--Igazán kellemes hétvége elé nézünk: Eleget fáztunk, visszatér a meleghttp://www.life.hu/news/20150731-idojaras-forro-hetvege-ele-nezunk-eleget-faztunk-visszater-a-hoseg.htmlA hétvégén, augusztus első napjaiban erősödik a nappali felmelegedés, néhol akár 30 Celsius-foknál is melegebb lehet, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésből.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.