Anyjára van utalva a röpképtelen sasfióka

állat fióka videó madár rétisas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhullott apaállatot május 2-án délután találták meg egy lakossági bejelentés alapján. Mivel a sas mérgezések országosan eléggé "gyakoriak", ezért az előírt protokoll szerint értesítették a rendőrséget. 

A szituáció, a madár testtartása, és az elmúlt évek rossz tapasztalatai alapján sajnos nem lehet kizárni a mérgezés gyanúját. A szakemberek a laborvizsgálat eredményét várják és nagyon köszönik az internetes kommentelők hasznos megfigyeléseit, kiemeléseit a történésekről.

Élő webkamera, ahol folyamatosan figyelhető a sasfészek.

Képünk illusztráció Forrás: Origo

Elvileg a 4-5 hetes fiókát már fel tudja nevelni egyedül a tojó. Sajnos az esős-hideg időjárás nem kedvez a helyzetnek, mert a fióka még nem teljesen tollas, ezért meghűlhet. Két szülő esetében az egyik feladata ilyenkor az lenne, hogy melegítse, árnyékolja a fiókát.

Valószínűleg a következő két hét lesz a legrizikósabb, utána már akár egész napra is otthagyhatja majd a tojó a kitollasodott fiókát.

A természetvédelmi őrök eredetileg a napokban szerették volna meggyűrűzni a fiókát és megigazítani a webkamerát, de a történtek miatt lemondtak erről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.