Meghalt Solténszky Tibor

Forrás: MTI/Földi Imre -
oktató Solténszky Tibor rendező meghalt színpadi szerző dramaturg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Solténszky Tibor dramaturg, színpadi szerző, rendező, színész, tréner, oktató - jelentette a Szinhaz.hu.

Solténszky Tibor 1953-ban született. Az elmúlt években több oktatási projektet és szakmai tábort vezetett. Előadóként és válogatóként rendszeresen részt vett a kazincbarcikai Ifj. Horváth István Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon, tanított a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában, a KIMI-ben, Kárpáti Péter drámaíró iskolájában, a Magyar Versmondó Egyesület szakmai felkészítő műhelyét irányította.

Forrás: MTI/Földi Imre

A felvidéki színjátszó képzés beindítójaként és rendszeres tanáraként is ismerték, továbbá a Soltis Lajos Színház stúdiójának és nyári táborainak, a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek, az ELTE média-szakának, és Dublinban, az EDERED európai ifjúsági színházi kurzusának is a tanára volt.

Észtországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban a King Baudouin Foundation és az Európai Kulturális Alapítvány megbízásából vezetett szakmai tréningeket. Több színházi képzési szakanyag kidolgozásában vagy lektorálásában vett részt (OKJ, színészszakmai vizsga, drámaérettségi követelményrendszer). A MASZK Színészkamarai Egyesület színészvizsgáin számos alkalommal működött közre vizsgabiztosként - foglalta össze munkásságát a Színhaz.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.