időjárás-előrejelzés vészjelzés felhőszakadás riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára adott ki figyelmeztető előrejelzést a várható heves záporok, zivatarok miatt.

Az előrejelzés szerint Borsod-Abaúj és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék kivételével az ország összes megyéjében számítani kell intenzív záporokra, zivatarokra az OMSZ adatai szerint. Az érintett, citromsárga jelzésű területeken rövid idő alatt akár 25-30 milliméter csapadék is hullhat.

Forrás: Thinkstock

Zivatar környezetében délután, kora este néhol szélerősödés, és akár kisebb méretű jég is előfordulhat. Főként a Dél-Alföldön és a Dunántúl délnyugati felében intenzív záporok vagy zivatar környezetében lokálisan akár 40-50 mm körüli csapadék is hullhat. Estétől, késő estétől fokozatosan stabilizálódik a légkör és az éjszaka első feléig már csak néhol valószínű zivatar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.