Sirályt mentett a magyar hajóskapitány

Forrás: foldkerules.hu -
vitorláshajó Légrádi Márk világkörüli út hajóskapitány életmentő Sirály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennél meghatóbb történetet ritkán hallani. A bajba jutott sirály, Légrádi Márknak köszönheti az életét.

Márk, hamarosan világ körüli útra indul egy hatalmas vitorlással, hiszen minden vágya, hogy a különleges vállalkozás keretein belül beteg gyermekeket támogasson. A hajóskapitány a nagy út előtt, a nyári időszakban, a jóni és az adriai tengeren edzett és számtalan kalandba keveredett. Az egyik legemlékezetesebb ezek körül, amikor egy bajba jutott sirályon segített.

Forrás: foldkerules.hu

„Éppen szélcsend volt, Horvátország partjai mellett haladtam, amikor megláttam, hogy a sirályok, egy körben, valami felett röpködnek. Mikor közelebb értem, akkor láttam, hogy egy társukat figyelik, aki bajba jutott. A sirály feje, be volt hajolva a teste alá, össze-vissza csapkodott a szárnyával és nem kapott levegőt. Egy csákja segítségével, ami úgy néz ki, mint egy seprűnyél, csak kampóval a végén, kiemeltem a madarat a vízből. Akkor láttam, hogy a csőre össze van akadva a hátsó combjával egy a horgászok által kedvelt műhal csali, mindkét végén hármas horoggal tárgy miatt" - kezdte Márk, aki szakszerűen mentette meg a sirály életét.

A bajba jutott sirály Forrás: Légrádi Márk

"Először megnyugtattam a kétségbe esett állatot, majd a hajón lévő erővágóval elvágtam a horgokat, amibe beleakadt. Nem volt egyszerű feladat, hiszen ezek nagyon vékony horgok voltak és pontosan kellett dolgoznom, hogy az állat ne sérüljön. Óvatosnak kellett lennem, nehogy az ijedség miatt, megsértsen, de éppen ezért először a combját szabadítottam ki és végül a csőrét. Mikor az akcióm sikerrel járt, visszaengedtem őt a vízbe, picit úszkált majd elrepült" – mesélte Márk.

Vidéki diákok Budapesten- összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló problémákathttp://www.life.hu/news/20160718-videki-diakok-problemaja-a-budapesti-eletben-miket-kellett-megszokniuk-kollegistakent.htmlBudapesten élni vidéki diákként nem csupa móka és kacagás, hanem bizony árnyoldalai is vannak az önálló életnek. Diákoktól kérdeztük, mely dolgokat volt a legnehezebb megtanulniuk illetve megszokniuk a különköltözés során, a kollégista életben.News--38 millió forint egy Schumachernek-relikviáért? Igen!http://www.life.hu/news/20160718-sosem-talalja-ki-mennyit-kernek-schumacher-osregi-autojaert.htmlHihetetlen árat kell fizetnie annak, aki Schumacher 1998-as Mercedes E 55 AMG kombijában szeretne autókázni. NewsKínos párkapcsolati szituációk- mit tegyünk, ha párunk váratlanul beköltözik?http://www.life.hu/news/20160718-parkapcsolat-a-parunk-varatlanul-bekoltozik-online-is-meg-lehet-oldani-a-bejelentest.htmlMit tegyünk, ha életünk állítólagos párja egyszercsak úgy dönt, hogy nem bírja tovább nélkülünk és váratlanul betoppanva közli, hogy hozzánk költözik? A szituáció kínos, de ha mi is titkon erre vágytunk, a hivatalos része nem bonyolult. Kisfilmünkből kiderül, mennyire egyszerűen áthidalható ez a probléma. NewsThinkstockAz álomutazás rémálommá vált: nemi erőszak miatt perel a 45 éves doktornőhttp://www.life.hu/news/20160718-az-alomutazas-remalomma-valt-mert-eroszak-miatt-perel-a-45-eves-doktorno.htmlTörténetünk főszereplője, egy 45 éves doktornő beperelt egy utazási irodát. A cég a profilja szerint csak nőknek szervez utakat, ezzel együtt pedig kezeskednek biztonságukról is Azonban a nő azt állítja, hogy a nyaraláson megerőszakolták. NewsThinkstockSzívszorító! Így emlékeznek pilótatársai az egy éve elhunyt Bianchirahttp://www.life.hu/news/20160717-igy-emlekeznek-pilotatarsai-az-egy-eve-elhunyt-jules-bianchira.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, ma egy éve, hogy 25 esztendősen távozott az élők sorából Jules Bianchi Forma-1-es pilóta. News--Elmarad minden szombati program a Red Bull Air Race-enhttp://www.life.hu/news/20160716-elmarad-minden-szombati-program-a-2016-os-red-bull-air-race-en.htmlMinden programot töröltek a szervezők a szeles és esős időjárás miatt a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnoki sorozat budapesti versenyhétvégéjének szombati napján, így a délutáni időmérő edzésre sem kerül már sor - írja az MTI. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.