Meghalt Somló Tamás. Nyugodjék békében!

Fotó: Hajdú D. András /Origo -
Somló Tamás halál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja. A Locomotiv GT tagját 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál – közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával.

A zenész mostanában sokat betegeskedett, egészségi állapota miatt a fellépéseit is lemondta. A rajongók és a kollégák együtt imádkoztak gyógyulásáért, sajnos azonban az énekes nem tudta leküzdeni betegségét. 68 évesen elhunyt a zenész. Somló Tamás temetéséről a család később intézkedik.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismert, de korábban rövid ideig az Atlasznak, ezt követően az Omegának és más együtteseknek is tagja volt. Több szólólemeze is megjelent. Sikeres dalok szerzője, a legismertebbek: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Zenetagozatos általános iskolában tanult, később került az Állami Artistaképzőbe, ahol zsonglőr, akrobatika, tánc, balett, pantomim és karate volt a tananyag. Artistaként körbeutazta a világot a Luxor nevű csoportjával. 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Somló Tamás néhány hónappal ezelőtt számolt be arról, hogy komoly betegséggel kellett megküzdenie, tumort találtak a belében. A kezeléseknek hála, sikerült túllendülnie a betegségén, májusban azonban ismét kórházba került folyamatos csuklása miatt. Mindenki egy emberként imádkozott a zenészért, aki nagyon legyengült, még telefonon sem nagyon tudták elérni a barátai. Hosszú betegség után hunyt el Somló Tamás, aki a a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő személyisége volt.

Fotó: Hajdú D. András /Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.