Ambrus Attila tökéletes tanítványra lelt

Forrás: MTI/Kallos Bea -
film viszkis rabló életrajz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nevét és a bűnét mindenki tudja, de úgy tűnik, nemsokára az egész életét megismerhetjük.

Ambrus Attila a magyar bankpénztárosok réme, akit nagyon nehezen tudtak csak kézre keríteni a hatóságok. Egyszer meg is szökött, ám újra elfogták, és börtönbe zárták. Négy éve szabadult, azóta a fogdában tanult szakmájából él keramikusként.

A budapesti múzeumkertben árusítja a maga által készített termékeket, így találkozott Antal Nimród rendezővel, aki vásárlóként tért be. A Kontroll című film megalkotása óta azon gondolkodik, hogy filmet kéne csinálni a viszkis témából, de az az ötlet mostanra érett meg igazán. Rengeteg közös beszélgetés és utazás után, megszületett a forgatókönyv is- tudta meg a Best Magazin.

Pillanatkép a film forgatása közben. Forrás: MTI/Kallos Bea

A legnehezebb feladaton is túl vannak már: kiválasztották a főszereplőt alakító színészt, aki nem más, mint egy másodéves színi-növendék, Szalay Bence. Egyszerre szerethető, zsivány és rosszfiús a megjelenése, így a többi között ezért is alkalmas a szerepre a tehetsége mellett. Szerették volna, hogy Bence amennyire csak lehet, változzon Ambrus Attilává, ezért rengeteg időt töltött együtt az igazi Viszkissel.

Szalay Bence A Viszkis című filmben Forrás: Szabó Adrienn

A változás olyan jól sikerült, hogy mostanra már Ambrus Attila is úgy érzi, hogy tükörbe néz, mikor Bencét látja. A készítők komoly filmélményt ígérnek a nézők számára. Sok időt és rengeteg pénzt szántak a forgatásra: 70 napon át, 138 helyszínen, több mint 100 fős stáb forgatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.