Elveszett videojátékot keresett a brazil csapatot szállító gép személyzete tankolás helyett

Forrás: MTI/AP/Luis Benavides -
Brazil tankolás videojáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a brazil futballcsapatot szállító repülőgép tragédiáját üzemanyaghiány okozhatta. Most arra is fény derült, hogy miért nem volt idő tankolni: az egyik focista elveszett videojátékát kereste a személyzet.

Kedden zuhant le Kolumbiában egy repülőgép, a fedélzeten a 9 fős legénység, illetve 72 utas utazott, köztük a dél-amerikai labdarúgó bajnokság döntős csapata, a Chapecoense is. Nem sokan élték túl a tragédiát, aminek oka nemrég került nyilvánosságra. Kiderült, hogy kevés üzemanyag okozhatta a szerencsétlenséget. Állítólag a pilóta tisztában volt a problémával, de azért nem jelezte, mert félt, hogy ő és a legénység is bajba kerülhet.

Elveszett videojátékot keresett tankolás helyett a gép személyzete Forrás: MTI/AP/Luis Benavides

A pilóta állítólag egyértelműen akkor sem jelezte a helyzetet, amikor már engedélyt kért elsőbbségi leszállásra. Csak pár perccel utána közölte, hogy fogytán van az üzemanyag. Az, hogy miért nem volt elegendő kerozin csak most derült ki.

Állítólag a repülőgép személyzetének azért nem volt ideje tankolni, mert az egyik focista elveszett videójátékát keresték.

Demerson Costa, a sérült hátvéd elmondta, a csapat számára fenntartottak egy csoportos Snapchat-csatornát, ezen keresztül kommunikáltak. Az életben maradt játékos elárulta, hogy utoljára arról írt a csoportba Chincho Di Domenico, a csapat technikai vezetője, hogy a gép személyzete az egyik focista videojátékát keresi, amit véletlenül az illető feladott a csomagjával együtt - írja a Daily Mail.

Az elhunyt futballista egy héttel a halála előtt tudta meg, apa lesz

Borzalmas repülőgép- szerencsétlenségben halt meg egy brazil focicsapat majdnem összes tagja. Hétfő este zuhant le a gép, amivel utaztak, mindössze ketten élték túl a csapatból a tragédiát. Nem volt ilyen szerencsés Tiago da Rocha Vieira nevű játékos, aki a halála előtt tudta meg, hogy apa lesz, de a gyermekét sajnos már nem láthatja... Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.