A Teréz körúti robbantó pszichológiai vizsgálata lezárult

Forrás: TV2 -
vizsgálat Teréz körúti robbantás pszichológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti ronbbantással gyanúsítható személy pszichológiai vizsgálata lezárult. Kiderült, hogy P. László büntethető. Azonban a védője szerint ez nem befolyásolja a nyomozás menetét. Ők antropológus szakértő bevonását indítványozzák, hogy kiderüljön, hogy a gyanúsított azonos-e a felvételeken szereplő személlyel.

Fordulatot hozhat az ügyben a gyanúsított antropológiai vizsgálata Brunner Tamás védő szerint. Ez megállapíthatja, hogy a Teréz körúti robbantással vádolt férfi azonos-e a felvételeken szerepelő illetővel. Ezért indítványozták a szakértő bevonását, egy másik vizsgálatnak azonban már megvan az eredménye. A gyanúsított pszichológia felmérése kimutatta, hogy P. László büntethető.

Büntethető a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja Forrás: TV2

Védője szerinte azonban ez nem befolyásolja a nyomozás menetét, az antropológiai vizsgálat viszont annál inkább. A vádlott és a térfigyelő kamera felvételeinek összehasonlításával ugyanis megállapítható, mennyire egyeznek a fizikai tulajdonságok. Brunner Tamás szerint, ha kiderül, hogy erőteljesen eltérnek, akkor az jelentős fordulatot hozhat az ügyben. Ezáltal bizonyítást nyerhet állításuk, miszerint nem P. László követte el a merényletet, ahogy azt a gyanűsított édesapja is kijelentette - írja a Magyar Idők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.