Teréz körúti robbantás találkozás apa Teréz körút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztatása óta először találkozott édesapja a Teréz körúti robbantással gyanúsított fiúval. Az apja továbbra sem hiszi, hogy gyermeke követte volna el a merényletet, és elmondta, milyen volt ilyen körülmények között látni a fiát.

A Teréz körúti robbantás szeptember 24-én történt, nem sok időbe telt, hogy letartóztassa a rendőrség a tettel gyanúsítható férfit. P. Lászlót vádolják a bűncselekmény elkövetésével, de apja nem hiszi, hogy fia követte volna el a merényletet. Azzal indokolta, hogy a fia sosem volt jó kémiából, és mindig is egy nyugodt természetű, csendes gyermek volt. Letartóztatása óta először találkozhatott apja P. Lászlóval, elárulta, nagyon nehéz volt ilyen körülmények között látni gyermekét.

Találkozott fiával a Teréz körúti robbantó apja: "Nehéz volt így látni" Forrás: TV2

"Nehéz volt így látni a fiamat. Igazság szerint nem nagyon tudtunk egymásnak mit mondani. Laci nem megtört, inkább értetlen: csak kapkodja a fejét és nem érti, mit is akarnak tőle?" - mondta a Blikknek az apa. A fiú gyerekkora hányattatott volt, erről korábban a Life.hu is beszámolt. Apja és édesanyja elváltak, majd a férfi elvitte a gyermeket külföldre, Uruguayban éltek évekig. "Az az itteninél sokkal lazább, igazi gyerekközpontú hely volt. Ez pedig nagyon bejött Lacinak is. Jó néhány barátja volt, és a suli is jól ment neki: megtanult két nyelven írni, olvasni és beszélni. Abban az öt évben én egy felszabadult gyereket láttam, aki élvezi az életet" - mondta az apa. Hozzátette, miután hazajöttek nehezen ment a beilleszkedés a fiúnak, nem volt népszerű, de nem voltak konfliktusai sem. "Másodszor kell megküzdenem a fiamért, de mint először, most is állok a nehézségek elébe" - zárta le a beszélgetést az apa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.