Borsodnádasdi gyilkosság: Kiderült, mi történt a szörnyűség előtt

gyilkosság K. Csenge Borsodnádasd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
B. Roland egész nap drogozott és alkoholt ivott, mielőtt a vízaknába dobta volna a 17 éves borsodnádasdi K. Csengét.

A Blikk információja szerint B. Roland részleges beismerő vallomást tett, azt azonban tagadja, hogy megölte volna a lányt.

"A szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt az ügyészség kezdeményezte a emberöléssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását" - mondta a lapnak Martossy György főügyészhelyettes.

Szombat este Roland és Csenge egy erdős területen találkoztak és beszélgetni kezdtek. Még tisztázatlan, hogy hogyan került a 17 éves lány öntudatlan állapotba. A kőművesnek tanuló Roland a lány testét fejjel lefelé egy vízzel teli aknában eresztette. Csenge halálát fulladás okozta.

Borsodnádasdi gyilkosság: az elkövető a templom melletti aknába eresztette K. Csenge testét Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Rettentő veszélyes kombináció a herbálos cigaretta és az alkohol. A herbálról ugye azt sem tudjuk pontosan, mi van benne, a szesz pedig minden esetben elmélyíti és meghosszabbítja azt az állapotot, amiben éppen van a fogyasztó. A két szer hatása együtt teljesen kiszámíthatatlan, az eszméletvesztéstől a hisztérikus jókedven át a teljes tudatmódosulásig minden elképzelhető" - mondta a Blikknek dr. Funk Sándor addiktológus.

Azt a szakértői vizsgálatok tudják majd tisztázni, hogy az áldozat és elkövető mennyi és milye szert fogyasztott. Csenge egyik közeli barátnője azonban azt állítja, hogy a lány biztosan nem szabad akaratából fogyaztott tudatmódosító szereket, hiszen pontosan tudta, mit okoz a drog és az alkohol. A barátnő inkább azt tartja elképzelhetőnek, hogy az italába csempésztek valamit.

Kiderült azonban, hogy B. Roland nem sokkal a tragédia előtt szakított szerelmével. Egy barát úgy nyilatkozott a lapnak, hogy Roland sokáig normális életet élt, aztán elkezdett tiltott szereket használni. A barátnője is ezért szakított vele.

A gyanúsított ügyvédje nem akart az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.