Egy fej és arc nélküli varangyot talált egy kutatócsoport egy connecticuti erdőben

varangy béka varangyosbéka sérült
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi állatra lett figyelmes egy kutatócsoport Connecticutban, a varangyosbéka ugyanis fej nélkül csúszott-műszott az erdőben.

Szinte horrorfilmbe illő lehetett az az élmény, amikor egy connecticuti erdőben egy kutatócsoport megpillantotta a fej és arc nélküli varangyosbékát. A kétéltű ugyanúgy mozgott mint fejjel rendelkező társai, mégis bizarr látványt nyújtott.

A Sciencealert cikke szerint a kutatók még 2016-ban fedezték fel az állatot, a róla készült videót pedig msot osztották meg a Twitteren. Nyílt sérülést nem látotszott rajta, a tudósok szerint azonban nem így született, sérülés oka kellett, hogy legye na különös rendellenesség. De azt is valószínűleg tartják, hogy a Lucilia bufonivora nevű légyfaj petézett a béka arcára, aminek lárvái megették az arcát. Azt azonban biztosra vették, hogy ilyen állapotban nem sokáig maradhatott életben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.