Foci vb: Így készül Párizs a franciák győzelmére

Forrás: AFP/Zakaria Abdelkafi -
Párizs foci vb 2018 Franciaország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap délután 17 órától csap össze Horvátország és Franciaország válogatottja a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében. A francia hatóságok hatalmas rohamra számítanak és természetesen felkészülnek arra is, hogy nyer a csapatuk.

Párizsban 12 ezer rendőrt mozgósítanak a vb-döntőre

Venczel Katalin, az MTI tudósítója szerint Párizsban 12 ezer rendőrt, valamint 3 ezer tűzoltót és mentőst mozgósítanak a július 14-i nemzeti ünnephez kapcsolódó pénteki és szombati események és a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét néző szurkolók biztosítására - jelentette be csütörtökön Michel Delpuech prefektus. Rajtuk kívül járőröző mintegy 2 ezer katona is az utcákon járőrözik majd.

Így ünnepelték a francia döntőbe jutást a Arc de Triomphe, azaz a Diadalív előtt Forrás: AFP/Zakaria Abdelkafi

Zárva lesz az Eiffel-torony is

Vasárnap biztonsági okokból zárva lesz a párizsi Eiffel-torony is, miután az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjének szurkolói zónáját a torony előtti Mars-mezőn hozzák létre. Az Eiffel-torony vezetősége arról tájékoztatja azokat a turistákat, akik már előzetesen megvásárolták a belépőjegyüket, hogy két hónapon belül automatikusan visszatérítik a jegyek árát. A torony egyébként szombaton sem nyit ki a francia nemzeti ünnep miatt. Anne Hidalgo párizsi főpolgármester hetekkel ezelőtt jelezte, hogy amennyiben Franciaország bejut a labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, a város megnyit egy szurkolói zónát a Mars-mezőn, ahol egyébként szombat este a nemzet ünnep alkalmából tűzijátékkal végződő ingyenes koncertet rendeznek.

Szurkolói zóna a Mars-mezőn

A mérkőzés idejére a fővárosban óriáskivetítőt állítanak fel a Mars-mezőn építendő szurkolói zónában, amelyet teljesen körbekerítenek, és hat biztonsági bejárata lesz. A Mars-mező környékén egész nap dupla kordonnal megerősített ellenőrzést tartanak a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság biztonsági intézkedéseihez hasonlóan:

A párizsi Eiffel-torony elé a Mars-mezőre mintegy 90 ezer embert várnak Forrás: Sputnik/Irina Kalashnikova

A Mars-mező és az annak végében emelkedő Eiffel-torony környékét biztonsági okokból teljesen lezárják a forgalom elől.

"A francia válogatott győzelme esetén az ünneplés olyan tömegjelentekkel jár majd, mint amilyeneket már az elődöntő után is megtapasztaltunk" - hívta fel a figyelmet a prefektus. "Ha a mi csapatunk nyeri meg a világbajnokságot, meg fogjuk tiltani a gépjármű-közlekedést a fél városban" - tette hozzá Delpuech.

Kedd este százezrek ünnepelték a párizsi utcákon Franciaország 1-0-s győzelmét Belgium felett. Az erről készült fotókat ide kattintva érheted el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.