A tavasz kedvenc virága: a nárcisz

Forrás: Thinkstock -
virág tavasz növény nárcisz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.

Szinte a lelkünk is felvidul, amint meglátjuk tavasszal a napsága illatos nárciszokat a kertekben. Ezek közül is több nagyobb csoportja létezik: trombita nárciszok, a koronás nárciszok, a sokvirágú nárciszok, illatos, és tazetta nárciszokat különböztetjük meg. Ültethetünk kertünkbe fehér, narancssárga, vagy citromsárga, teltvirágú vagy épp illatos nárciszt, a választék évről évre egyre nagyobb.

Forrás: Thinkstock

A nárcisz hagymákat már ősszel érdemes elültetni kertünkbe, így biztosak lehetünk benne, hogy kora tavaszra kinyílnak kertünkbe. Az összes hagymás növény a hagymában tárolja a neki szükséges nedvességet és tápanyagot, épp ezért tavasszal mindenféle öntözés nélkül is kinyílnak és hajtanak. Tegyük a növényt világos, de lehetőleg hűvös helyre.

Elvirágzás után hagyjuk a virágokat és az összes levelet elnyílni és teljesen elszáradni, majd végül hagyjuk el a locsolást is. Amikor a levelek és a virágok már teljesen elnyíltak és elszáradtak vágjuk le őket tövig egy ollóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.