Ezt még biztos nem próbáltad - varázsold ragyogóvá a mosogatódat kólával!

Forrás: Thinkstock -
mosdó mosogató takarítás filléres házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosogatód tisztán tartása nem nagy ördöngösség, néhány apró és leleményes praktikával könnyedén csillogóvá varázsolhatod. Kövesd tippjeinket!

Ne csak a fogadra kend!

Kifogytál a tisztítószerekből? Vagy háztartásodból próbálod száműzni a vegyszereket? A mosdó suvickolásához egy tubus fogkrém is tökéletesen elegendő lesz! Arra azonban figyelj, hogy ne géleset, hanem sima szemcséset használj, ezt kend a tisztítandó felületre, majd töröld fényesre egy száraz, puha ronggyal. Az eredménytől a szavad is eláll majd!

Forrás: Thinkstock

A reggeli kávéd után...

Semmiképpen ne dobd ki a zaccot! Ha a lefolyóba kávézaccot öntesz, és forró vízzel leöblíted, megakadályozhatod, hogy zsíros lerakódás miatt elduguljon. De a kávézacc súrolószerként is kiváló, a csapban lévő zsíros szennyeződéseket egyszerűen eltávolíthatod a segítségével.

Az ezerarcú kávézacc

Nem is sejtenéd, mi mindenre jó a kávézacc! Cikkünkből megtudhatod, mennyi mindenre lehet használni akár a napi szépségrutinod részeként, akár takarításhoz. Sőt a segítségével még a bolhairtót is megspórolhatod.

Citrom és ecet kombó

Rozsda a csapon? A citrom leve és az ecet tökéletesen eltávolítja! Öntsd a rozsdára, várj egy kicsit, majd súrold át a felületet. Könnyedén el fogod tudni távolítani a csap környékén megtelepedő rozsdát. Ha pedig a mosogatód rozsdamentes, egy kis ecetes vízzel áttörölve egyszerűen csillogóvá varázsolhatod.

A pohár helyett öntsd a mosogatóba!

Valószínűleg te is jól tudod, hogy a kóla nem a legegészségesebb üdítők egyike - ha tehát a szomjadat nem is oltod vele, a mosogatóban lerakódó rozsda elleni harcban kiváló segítség lehet! A kóla maró hatásáról sokféle legenda kering, lehet, hogy sokkolóan hat, de ezek egyáltalán nem alaptalanok. A mosdón megjelenő apró rozsdafoltokat egy kólába mártott, összegyűrt alumíniumfólia-darabbal könnyedén lesúrolhatod.

Ez aztán az anyák napja - sztárok, akik luxusvillával lepték meg édesanyjukathttp://www.life.hu/otthon/20150430-luxusvillat-ajandekozott-edesanyjanak-beyonce-knowles.htmlAmíg mi, halandó emberek egy szál virággal, néhány kedves szóval, esetleg kisebb csecsebecsékkel lepjük meg édesanyánkat anyák napján, addig a világsztárok nem aprózzák el az ajándékozást! Beyoncé például tavaly egy nyolc hálószobás vityillóval lepte meg a mamáját. És nem ő volt az egyetlen!Otthon--Különleges dizájn, egyedi technológia - erre még biztosan nem használtad a papírt! http://www.life.hu/otthon/20150428-kulonleges-egyedi-butorok-ujrahasznositott-papirbol.htmlPraktikus, pénztárcabarát, időtálló, strapabíró és papírból készül. Kitalálod, miről van szó? Dizájnos, kényelmes bútorokról - bútorokról papírból!OtthonOrigoKerüld el a szerelőt! Tisztítsd ki mosógépedet vegyszermentesen, néhány egyszerű trükkel! http://www.life.hu/otthon/20150428-vegyszermentes-olcso-hazi-praktikak-a-mosogep-tisztitasahoz.htmlFolytonos szélmalomharcot vívsz a vízkővel, a kellemetlen szagokkal és a penésszel? A mosógép tisztítását sokan félvállról veszik, pedig a halogatásnak komolyabb következményei is lehetnek. OtthonThinkstockElképesztő gyerekszobaötletek - ide még te is szívesen beköltöznél!http://www.life.hu/otthon/20150427-tematikus-gyerekszoba-lakberendezes-inspiraciok.htmlA te gyerkőcöd kiért rajong? Isteníti a kedvenc focistáját? Esetleg Superman a példaképe? A gyerekek képesek egy mesefilmért, egy szuperhősért vagy akár egy videojáték-szereplőért is őrülten lelkesedni, telitalálat lehet hát számukra egy tematikus gyerekszoba kialakítása. Mutatjuk ötleteinket!OtthonOrigoKertészkedj függőlegesen – így zöldítsd be házfaladat!http://www.life.hu/otthon/20150424-nem-csak-szep-de-hasznos-is-ha-novenyekkel-van-a-hazfal-befuttatva.htmlA házfal befuttatásával kapcsolatban rengeteg a tévhit: sokan gondolják azt, hogy a növényektől vizesedni fog a fal, vagy hogy tönkreteszik a vakolatot. Ez nem igaz! Kövesd tippjeinket, és kertészkedj te is a házad falán!Otthon--Répahegyező és bociporszívó - a te konyhádból sem hiányozhatnak!http://www.life.hu/otthon/20150421-vicces-es-praktikus-konyhai-kiegeszitok.htmlImádsz sütni-főzni és, ha teheted, a legtöbb időt a konyhában töltöd? Akkor ez a válogatás neked szól! Meg persze azoknak is, akik vevők a humorra és az ötletes megoldásokra. Konyhai kiegészítők kicsit másképp.Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.