Családok, akiket saját otthonukban gyilkoltak meg - Top 5 filmes horrorház

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság ház horror otthon család horrorfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy család otthona a béke és a nyugalom szigete: itt élik át a legintimebb közös pillanataikat, itt érzik magukat igazán biztonságban, ide vágyódnak haza egy hosszú út után – és nem mellesleg itt éri őket utol az elkerülhetetlen, borzalmas halál. Kicsit meglepődtél? Nem kellene! Tudhatnád, hogy a békésnek, idillinek tűnő családi otthon a horrorfilmesek egyik legkedveltebb motívuma.

A forgatókönyvírók valamiért nagyon szeretik azokat a sztorikat, amelyek arról szólnak, hogy egy család új otthonba költözik, ahol hamarosan különös jelenségek kezdik megkeseríteni életüket.

Forrás: Thinkstock

A családi otthon motívuma igen hálás téma, egyrészt a mozirajongók is odavannak az ilyen történetekért, másrészt akad jó néhány horrorisztikus ház a valóságban is, így hát a filmeseknek bőven van honnan inspirálódni.

A következőkben összegyűjtöttük a Life.hu horrorházas toplistáját. Ha esetleg a te kedvencedet kihagytuk, írd meg nekünk kommentben!

1. Sinister

A film főhőse egy felderítetlen bűnügyeket boncolgató író, aki élete legnagyobb sikerregényét szeretné papírra vetni: ki akarja bogozni egy félelmetes gyilkosságsorozat homályos részleteit. Ezért úgy dönt, hogy feleségével és két gyermekével be is költözik abba a házba, ahol nemrég egy komplett famíliát akasztottak fel a kerti fára. A ház padlásán aztán talál egy dobozt, amely tele van super 8-as filmkópiákkal, amiket természetesen egytől egyig meg is néz. A rémálom pedig csak ezután kezdődik.

Forrás: comicbookmovie.com

Porrá égett sztárotthonok

A hollywoodi sztárok élete csupa tűz és szenvedély - és a tűzre most szó szerint gondolunk. Figyelmetlenségük vagy nemtörődömségük eredményeként ugyanis néhányuk bizony keveredett már forró helyzetbe. ITT bővebben is olvashatsz erről.

2. Ház a Kísértet-hegyen

Nem egy mai horror, de mi annak idején rettegtünk tőle. A történet szerint egy milliomos házaspár egy igen furcsa partit rendez egy elhagyatott elmegyógyintézetben: meghívnak öt idegent, és fejenként egymillió dollárt ajánlanak fel mindenkinek, aki hajnalig kitart a házban. Ám ami játéknak indult, hamar komollyá válik, az épület falai között ugyanis kísértetek bolyonganak, és mivel a ház hermetikusan lezárta magát, nincs belőle menekvés.

Forrás: ennishouse.com

3. 13 kísértet

Ugyancsak nem mai darab, viszont egész érdekes elképzelés a kísértetek bemutatásáról. Egy rég nem látott nagybácsi végrendelete révén egy szűkölködő család egy csodálatos házat, vagy inkább üvegpalotát örököl meg. A ház padlóján valamilyen ismeretlen kör jelzi, hogy ez az épület bizony nem egy átlagos családi otthon. Mikor az édesapa két gyermekével együtt ellátogat a furcsa építménybe, az ajtók bezáródnak. A család egy ingatlanossal és egy bébiszitterrel együtt bent marad a szörnyű házban, ahol rajtuk kívül 13 vérszomjas kísértet is tanyát vert.

Forrás: overduereview.com

4. Átok

Az amerikai-japán-német koprodukció egy lányról szól, aki szociális munkásnak utazik Japánba. Mikor megérkezik a megadott címre, egy házban - amely kicsit elhagyatottnak, üresnek és feldúltnak tűnik - egy idős asszonyt talál, aki a teljes katatónia állapotában hever. Hamarosan kiderül, hogy az idős hölgyet nem csak betegségek kínozzák - nem hiába tűntek el az előző ápolónők.

Forrás: ju-on-the-grudge.wikia.com

A legemlékezetesebb filmes otthonok

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mozizás közben bizony nekünk gyakran megakad a tekintetünk egy-egy csodaszép vagy esetleg nem mindennapi házon, lakáson. Sok esetben persze ezek az otthonok csak az épített díszlet részei, de akadnak olyan különleges filmbéli házak is, amelyek a valóságban is állnak és virulnak. Korábbi cikkünkből megtudhatod, melyek a Life.hu kedvenc filmes otthonai.

5. A rettegés háza

A történet egy Amityville nevű városkában játszódik, ahová a Lutz család tagjai - felelőtlenül - beköltöznek. Mielőtt megvették volna új házukat, megtudták annak történetét is: itt mészárolták le korábban brutálisan a DeFeo családot. Lutzékat azonban ez a nem túl biztató információ sem tántorítja el új otthonuktól. Nem sokkal beköltözésük után viszont furcsa dolgokat tapasztalnak: a férj mindig ugyanabban az időpontban felriad hajnalban, pont akkor, amikor a korábbi gyilkosság történt, a Lutz gyerekek mindig olyan pózban alszanak, ahogy megtalálták a holttesteket, a feleségnek pedig rémálmai vannak a gyilkosságról, pont olyan sorrendben, ahogy megtörténtek. A hab a tortán pedig, hogy az egyik kislánynak képzeletbeli barátja is lesz. A kilátásaik, mondhatni, nem túl fényesek. A borzongásnak pedig az utolsó jelenettel sincs vége, zárásként ugyanis megjelenik egy kiírás, miszerint a film megtörtént eseményeken, az 1974-es amityville-i mészárláson alapszik.

Forrás: wegotthiscovered.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.