Fogadjunk, hogy ezt az 5 dolgot te sem szoktad takarítani

Forrás: Thinkstock -
hűtőszekrény távirányító kosz mosogató piszok takarítás otthon háztartás szivacs konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tedd a szívedre a kezed: ugye a te lakásodban is vannak olyan rejtett, vagy kevésbé rejtett dolgok, amikről nagytakarítás közben egyszerűen elfeledkezel, vagy úgy gondolod, nem szorulnak takarításra. Pedig attól, hogy valami nem tűnik koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Íme, az 5 leggyakrabban elfeledett dolog. 
Forrás: Thinkstock

A mosogatószivacs

Egy korábbi cikkünkben már bemuttatunk 6 olyan - valószínűleg minden otthonban fellelhető - tárgyat, ami még a vécédnél is mocskosabb. Nos, ez a fránya mosogatószivacs is rajta volt a listán. Szivacsod csak úgy szívja magába a bacikat használat közben, főleg, ha mosogatás után nem csavarod ki, hanem csak benne hagyod vízesen a mosogatóban. Jobban teszed, ha vagy lecseréled őket hetente, vagy egy kis hipó és víz keverékévek rendszeresen fertőtleníted.

A távirányító és társai

Te mikor tisztítottad meg utoljára a tévé távirányítóját? Még sosem? No és a számítógéped egerét? Vagy a billentyűzetet? Érdemes nem elfeledkezni róluk nagytakarítás közben, mivel bizony ezek is a háztartásokban fellelhető legkoszosabb dolgok közé tartoznak.

A seprű

Seprű, felmosófej, partvis... Folyamatosan kosszal, porral, bacikkal értinkeznek, de a legtöbben mégsem szokták megtisztítani őket. A felmosófejet érdemes néha-néha hipós vízbe áztatni, kiöblíteni és megszárítani, a seprűt ugyanezzel az eljárással tisztítsd csak meleg szappanos vizet használj hozzá.

Forrás: Thinkstock

A dolgok teteje

Letörölgeted a port a polcokról, kipucolod a hűtőszekrényt és úgy érzed, mindent megtettél a lakás tisztasága érdekében? Na de mi lesz a hűtőszekrény, vagy a konyhaszekrény tetejével? Ezekről a helyekről gyakran elfeledkeznek, pedig a rendszeres takarításukkal csökkenteni lehet a levegőben keringő por mennyiségét.

A háztartási gépek alatt

Úgy, ahogy a dolgok tetejét, a dolgok alját is előszeretettel ki szokták hagyni takarítás közben - gondolunk itt a mosógép, gáztűzhely vagy hűtőszekrény alatt felgyülemlett rengetek koszra. Nem árt időről-időre arrébb tologatni őket, és jó alaposan felsuvickolni alattuk a padlót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.