Nem tudod eldönteni, milyen stílusú otthont szeretnél? Segítünk!

Forrás: barroncustomdesign.com -
otthon stílus lakberendezés tetőfedés2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új otthonodat tervezed, de nem tudod eldönteni, milyen stílus is áll hozzád a legközelebb? Ne aggódj, segítünk! A következőkben három igen népszerű lakberendezési stílust mutatunk be, inspirálódj belőlük bátran. 

Mediterrán stílus

A mediterrán stíluson belül megkülönböztetünk görög, olasz, spanyol és provence-i mediterrán lakberendezési stílust. És bár ezek között bőven lehet különbséget találni, mégis vannak olyan mediterrán sajátosságok, amelyeket mind a négy alstílusban felfedezhetünk.

Görög mediterrán

A görög mediterránt két szín jellemzi, a fehér és a kék, mivel ezek a hideg színek vizuálisan is hűsítik a lakást, és enyhítik a mediterrán forróságot. A fehérre meszelt falak és tengerkék nyílászárók tipikusan a görög otthonok jellemzői. Az ingatlanok padlóját általában terrakotta padlócsempe vagy kavicsokból kirakott padlóburkolat borítja.

Spanyol mediterrán

A göröggel szemben itt főleg az energikus, tüzes színek uralkodnak. Gyakran használják a vérvörös, narancs és különböző sárga árnyalatokat, amit barnával, arannyal, terrakottával, lazacszínnel és a bézzsel ellensúlyoznak.

Gyakran használják a vérvörös, narancs és különböző sárga árnyalatokat Forrás: barroncustomdesign.com

Olasz mediterrán

Az olaszoknál jellemző, hogy a nagy tereket csak kevés bútorral töltik ki. Színhasználatukat az élénk, dinamikus árnyalatok jellemzik, a bútorok, kiegészítők alapanyagainak pedig természetes, finom és drága textíliákat választanak.

Provence-i mediterrán

A provence-i mediterrán stílus legfőbb jellemzője a kopottas, meleg földszínek alkalmazása a falakon és a padlón egyaránt. A fa- és kovácsoltvas bútorokat egyszerű vonalvezetés és kevés díszítés jellemzi, kerülik a hivalkodást és a feltűnést.

Vidéki stílus

Ha inkább barátságos, mint divatos otthonra vágysz, akkor a vidéki stílus pont neked való. Sajátossága, hogy a sok bútor, dekoráció, kiegészítő gyakran kelti a rendetlenség érzését. Jellemző még rá a természetes, hagyományos anyagok használata: fa, kő, kerámia, rattan. A lakástextíliákban, bútorhuzatokban a pamut, a vászon és a bőr dominál.

Sajátossága, hogy a sok bútor, dekoráció, kiegészítő gyakran kelti a rendetlenség érzését Forrás: Thinkstock

A vidéki stílus színeit nehéz behatárolni, a fehértől a finom pasztellszínekig szinte minden előfordulhat, de a vidéki stílusú falakhoz az egyszínű virágmintás tapéták vagy csíkok is illenek. Gyakran használnak nyitott polcokat, tárolókat. A bádogvödör, a boroshordó, a régi csatos üvegek nemcsak dekorációs elemek a térben, hanem használati tárgyként is betöltik funkciójukat a mindennapokban.

Modern stílus

Ha letisztult, egyszerű, minden giccstől és túlkapástól mentes otthonra vágysz, akkor érdemes a lakásodat a modern stílus mentél kialakítani. A stílus fő védjegye az egyszerű vonalvezetés, amely a tér szépségeit hivatott kiemelni. Színhasználatban a neutrális-szürke-fehér vonalon mozog, és az anyagokban is a természetességen van a hangsúly: szívesen használnak például olajozott fát, kezeletlen betont, de szürke kőfelületeket is. Az domináns textúrákat és harsány színeket ebben a stílusban kerülni kell, viszont bátran lehet játékosan használni az aszimmetriát. A lényeg, hogy a lakás visszafogottan elegáns legyen.

A stílus fő védjegye az egyszerű vonalvezetés Forrás: Thinkstock
Nézd meg, hol él Cobie Smulders, az Így jártam anyátokkal sztárja!http://www.life.hu/otthon/20170421-cobie-smulders-es-ferje-eladja-new-york-i-otthonat.htmlNem gondoltuk volna, hogy az Így jártam anyátokkal című sorozat Robinja ilyen remek stílusérzékkel bír. Less be a színésznő eladó New York-i otthonába! Otthon--Különleges szobanövényekhttp://www.life.hu/otthon/20170420-nem-mindennapi-szobanovenyek.htmlFelejtsd el a kaktuszokat és az anyósnyelvet, díszítsd otthonodat egy igazán különleges szobanövénnyel! A következőkben öt nem mindennapi növényt mutatunk be. Otthon--Így lesz egy lepukkant lakásból igazi álomotthonhttp://www.life.hu/otthon/20170419-teljes-felujitas-utan-igy-lesz-egy-megviselt-lakasbol-alomotthon.htmlCsak a négy fal maradt Balázs Emőke és párja otthonából. A lakást profi szakemberek segítségével a nulláról építik újjá, hogy a végeredmény egy olyan otthon legyen, amely ízlésüknek tökéletesen megfelel. Otthon--Íme, Angelina Jolie lehetséges új otthona - Bőven van hely a hat gyerkőcnekhttp://www.life.hu/otthon/20170418-angelina-jolie-meg-akarja-venni-cecil-b-demille-egykori-villajat.htmlAngelina Jolie, úgy tűnik, készen áll új életet kezdeni hat gyerkőcével – Brad Pitt nélkül. Erre utal legalábbis az a hír, miszerint éppen egy hollywoodi legenda egykori otthonát készül megvásárolni a családja számára. Less be a luxusingatlanba! Otthon--Öt nemzetközi lakberendező Instagram-oldala, ahonnan bátran inspirálódhatszhttp://www.life.hu/otthon/20170417-5-lakberendezo-dizajner-akinek-erdemes-kovetni-instagram-oldalat.htmlA közösségi médiának hála mindenki előtt kinyílt a világ. Az online képmegosztó oldalak a kreatív önkifejezés platformjai lettek, ahol a művészlelkű amatőrök és profi dizájnerek egyaránt megoszthatják munkáikat. És hogy ez nekünk földi halandóknak miért is jó? Nem kell drága lakberendezési magazinokat vásárolni, az Instagramon ingyen inspirálódhatunk a profik munkáiból. Otthon--Gwyneth Paltrow megválna indusztriális hangulatú loft lakásátólhttp://www.life.hu/otthon/20170407-elado-gwyneth-paltrow-sikkes-new-yorki-otthon.htmlA hollywoodi sztárok egyszerűen nem tudnak leállni az ingatlan-adásvétellel – most éppen Gwyneth Paltrow szeretne megválni sikkes New York-i otthonától. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.