Itt az új idegőrlő minimalista trend: könyvespolcok egy kaptafára

Forrás: Instagram/simplysmashingdesigns -
nappali minimalista könyv könyvespolc lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan úgy tartják, hogy a könyveink rengeteget elárulnak rólunk; nem csupán a kedvenc írókra és műfajra derülhet így igen gyorsan fény, de a könyvek elhelyezése, a könyvespolcon lévő plusz elemek is- fotók, nippek, kis emléktárgyak... stb. – remekül utalnak a személyiségünkre. Bevallom, ha én vendégségbe megyek, az első, hogy a könyveket keresem a szememmel. Mi az, ami szemmagasságban van, ami poros, van-e bármiféle struktúra az elhelyezésükben? A napokban kiverte nálam a biztosítékot egy újfajta trend, amit egyszerűen képtelen vagyok befogadni.

Lakberendezési tippek a könyvek szerelmeseinek

Annak ellenére, hogy digitális korban élünk – az e-book egyre népszerűbb -, semmi sem hasonlítható a polcokon sorakozó könyvek látványához. A tudás, a történetek, a romantika szinte átsugárzik a kötött papírlapokon. A több falat átfogó könyvespolcok túlmutatnak a praktikumon. Most feltárjuk a különböző stílusú szobákat a könyvek szerelmeseinek.


A könyvek értéket és kultúrát közvetítenek, de ráadásul kiváló lakberendezési dizájnelemként is működnek. A méretükben, színeikben, elrendezésükben remek lehetőségek rejlenek. Ám a minimalista stílust kedvelők gondoltak egy nagyot, és úgy döntöttek, nem kellenek se a színek se a minták; gerinccel befelé fordítják a könyveket.

Az új lakberendezési trend: gerinccel befelé fordítani a könyveket Forrás: Instagram/simplysmashingdesigns

Persze, első ránézésre nincs ezzel semmi gond, hiszen így valóban közös egységet képviselnek. Akkor miért fakadnak ki a könyv szerelmesei?

Az Elle Decor oldalán például egyenesen szociopatának nevezik azokat, akik ezt a trendet követik, és a romantikus randevúra érkező hölgyeket futásra sarkallják, ha netán ilyen lakásban találnák magukat.

Egyeseknek nem kellenek sem színek, sem minták a könyvespolcokon Forrás: Instagram/witanddelight_

Tény, hogy ezzel gyakorlatilag lemészárolják a könyveket, de én azért nem mennék ilyen messzire az adott személy jellemzését illetően. Eddig is sok olyan könyvbirtokos volt, aki csupán tartotta, de nem olvasta az otthonában kiállított papírhalmokat. Vélhetően ők azok, akik az új trendet követik, hiszen így gyakorlatilag esélyük sem lesz a polcról választani és leemelni egyet. Persze az is lehet, hogy csupán nem hisznek abban, hogy bármelyiket is újra lehet olvasni, vagy épp nem szeretik kölcsönadni, esetleg rejtegetik őket.

A funkcionalitással csöppet sem törődve a könyveket homogenizálják Forrás: Instagram/natasha.designs

Tehát lehet, hogy első pillantásra jól néz ki a gerinccel befelé néző könyvek sora, de nagyobb értelmetlenséget nem is lehetne elkövetni. Így kérlek, ne tedd!

Rendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 1.rész - Vízöntő, Halak, Koshttp://www.life.hu/otthon/20180125-lakberendezesi-otletek-a-csillagjegyed-szerint-vizonto-halak-kos.htmlA horoszkóp sok ember számára meghatározó, ám csak kevesen gondolják, hogy a csillajegyük - mely rengeteg esetben helyesen vázolja fel az alaptermészetüket, személyiségüket -, a lakberendezésben is segítséget nyújthat. Hétről hétre fogjuk bemutatni az összes állatövi jegyre jellemző enteriőr tippeket. Elsőként a Vízöntő, a Halak és Kos jegy szülötteinek kedvezünk. OtthonOrigoA leginnovatívabb asztali és fali lámpák, amelyek ámulatba ejtenekhttp://www.life.hu/otthon/20180119-innovativ-asztali-es-fali-lampak.htmlFelejtsd el a polcra rögzíthető műanyag, az unalmas idomú íróasztali és az éjjeli szekrényen pihenő lámpákat! Mint azt már a fotelek esetébe bemutattuk, a kislámpák is túlnőttek funkciójukon. Az enteriőr meghatározó elemeként foglalják el helyüket az asztalon, falon. Most bemutatjuk a leginnovatívabb darabokat. OtthonOrigoA nappali mutatja meg legjobban, hogy ki is vagy valójábanhttp://www.life.hu/otthon/20180115-a-nappali-berendezese-egyedulallo-es-csalados-verzio.htmlAz otthon közepe – igen, ez a nappali. Itt lazítasz egy fáradt nap után, beszélgetsz a barátaiddal, táncolsz egy házibuliban, de itt gyűlik össze a család is. Nos, nézzük meg, mekkora különbségek is vannak a nagybetűs Nappali és a családos nappali között. Otthon--Álomotthonok – A törökbálinti Tükörhegy-ház színjátszó fényeihttp://www.life.hu/otthon/20180107-alomotthonok-egy-torokbalinti-haz-szabo-ildiko-lakberendezo-munkaja.htmlImádunk külföldi álomotthonokat bemutatni, hiszen távoliságukban egyfajta romantika is rejlik. Ám nem feledkezünk meg a hazai mesés házakról sem. Nem csupán építészeti és belsőépítészeti remekeket hozunk hétről hétre, hanem az emberek többsége számára legelérhetőbb átalakításra, a lakberendezésre is kellő figyelmet fordítunk. Otthon--Hódolj a szépségnek - Extrém és lenyűgöző vázák http://www.life.hu/otthon/20171221-extrem-es-lenyugozo-vazak.htmlA vázákra gyakran csak másodlagos elemként tekintünk, pedig nem csupán átlátszó vagy sima fehér létezik belőlük. A legszebbeket, legextravagánsabbakat most bemutatjuk. Ámulj és bámulj! OtthonOrigoNyugtató forróság lesz 2018-ban – Megérkezett a lakásdekorációs előrejelzéshttp://www.life.hu/otthon/20171204-nyugtato-forrosag-lesz-2018-ban-megerkezett-a-lakasdekoracios-elorejelzes-trend.htmlNem csak a színek és formák között találunk újdonságokat. A jövő évi trendek közül néhány jelenleg is „forgalomban" van - a tervezők szeretik megszellőztetni őket. Így a felsoroltak közül párral már találkozhattál, de lesznek kifejezetten meglepő elemek is. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.